Pizza met aardbeien

Een recept van Roger van Damme
Foto: Frank Croes ©

Proef mee van de topgerechten uit het gloednieuwe seizoen van 'De Eregast'

Proef mee van de topgerechten uit het gloednieuwe seizoen van 'De Eregast'

Ingrediënten

pizza pizza's Even geduld...
1 kg bloem
7 g gist
0,5 l water
2 eieren
1 el olijfolie
18 g zout
2,5 cl water
125 g mascarpone
250 g aardbeien
handvol blaadjes basilicum
2 bolletjes mozzarella

Bereiden:

Meng alle ingrediënten, behalve het zout en het water, in de keukenrobot gedurende 4 minuten op stand 2. Voeg er zout en water aan toe en meng nog 1,5 minuut op stand 2. Bol het deeg op en laat gedurende 2 uur rusten in de koelkast of 45 minuten buiten de koelkast.

Rol het deeg dun uit en beleg met confituur, mascarpone, aardbei, basilicum en mozzarella. Beleg naar keuze en in ruime hoeveelheid. Bak in een hete oven van minstens 250 graden gedurende een 7-tal minuten.

Met dank aan

Hoogstraten Strawberries

Uit het boek "Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme"

Breng de zon in je keuken met het nieuwe njam!-boek: Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme!

In dit boek vind je niet alleen enkele van mijn meest eenvoudige gerechten die ik ooit heb gemaakt, maar het zijn ook één voor één oogstrelende bereidingen die zelfs op donkere dagen de zon in je keuken brengen. Mensen vragen me dikwijls wat ik met aardbeien heb. Wel, ze hebben mijn leven een belangrijke draai gegeven. Ik heb mijn vrouw Cindy voor het eerst ontmoet tijdens de aardbeienfeesten in Zundert. Ze werd mijn aardbeienprinses voor het leven. En aardbeien werden mijn lievelingsfruit. Ik wens je bij de bereiding van de recepten evenveel plezier als ik eraan had.”

Aardbeien uit Hoogstraten smaken lekker zoet en maken van elk dessert een feest. In dit boek presenteert Roger van Damme 40 kleurrijke recepten met aardbeien. Eenvoudige desserts, zoals een milkshake, een smoothie of een soep met aardbeien, maar ook een verrassende carpaccio, een pizza en zelfs gehaktbrood met aardbeien. Allemaal gerechtjes die weinig keukenkennis vragen en snel klaar zijn. Natuurlijk komen er ook enkele verrassende en meesterlijke aardbeiendesserts aan bod, zoals we van Roger gewend zijn. In dit boek kom je ook alles te weten over aardbeien. Over hun verrassende geschiedenis. Hoe ze in Hoogstraten groeien en gekweekt worden. Waar je op moet letten als je ze koopt en bewaart. Met welke ingrediënten je ze kunt combineren. Wat de favoriete bereidingen zijn in andere Europese landen. Met bovendien tal van keukentips en wetenswaardigheden. Een must have voor aardbeienliefhebbers.

Lees meer over Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme

Inspiratie & blog