Pisco Sour

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Ingrediënten

Even geduld...
6 cl Pisco
2 cl suikerwater
3 cl limoensap
1 eiwit
1 scoop gepileerd ijs
8 ijsblokjes
voor de afwerking: kaneelstokje
soort glas: delmonicoglas

Bereiden

Koel het glas voor met gepileerd ijs.

Doe de Pisco, het suikerwater, limoensap en eiwit in een mixglas. Deze cocktail wordt dry geshaket, zonder ijs dus. Doe de ingrediënten samen met de spiraal van de strainer in de shaker en schud lang en krachtig.

Open de shaker, voeg ijsblokjes toe en schud normaals krachtig. Verwijder het ijs uit het voorgekoelde glas en giet de Pisco Sour via een strainer in het glas.

Werk af:

Rasp verse kaneel over de cocktail en serveer met een rietje.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog