Pasta alla vodka

Uit het boek Brutto

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
800 gr gepelde tomaten uit blik
1 teen look, fijngehaktt
0,5 tl chilivlokken
1 tl gedroogde oregano
200 ml wodka
320 gr penne
4 el room
zeezout
olijfolie

Bereiden:

Laat de gepelde tomaten uitlekken en bewaar het sap voor iets anders. Zet een grote ovenvaste pan op vrij laag vuur en smoor de ui in een paar eetlepels extra vergine olijfolie met een snuf zout 12-15 minuten tot hij glazig is; pas op dat hij niet bruin wordt. Voeg de knoflook, chilivlokken en oregano toe, roer en verhit alles nog een paar minuten. Schenk de wodka erbij, draai het vuur iets hoger om het zachtjes te laten pruttelen en verhit tot de vloeistof met een derde is ingekookt. 

Verhit de oven tot 140 °C. Doe de uitgelekte tomaten met een flinke snuf zout in de pan en verhit nog 1-2 minuten tot de oven op temperatuur is. 

Zet de pan zonder deksel 30-40 minuten in de oven tot de saus is ingedikt en een beetje bruin is geworden. Kook intussen de penne in ruim, gezouten kokend water. Giet af. Haal de tomaten uit de oven en voeg de slagroom, kristalsuiker en de helft van de parmezaan toe. Maal de saus glad met een staafmixer. 

Doe de gekookte penne er meteen bij en roer tot alles goed is gemengd. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer de penne in vier opgewarmde kommen, met de rest van de parmezaan op tafel.

Inspiratie & blog