Panna cotta met Baileys en gekarameliseerde hazelnootjes

Een recept van Bo Schinkel
Foto: Bo Schinkel ©

Proef de zomer

Proef de zomer

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
450 ml slagroom
50 ml Baileys likeur
2 gr agar agar
30 gr suiker
30 ml water
50 gr hazelnoten

Bereiden:

Verwarm de slagroom samen met de Baileys likeur in een kleine pan. Mix daar met een garde een afgestreken theelepel agar agar door. Breng het geheel zachtjes aan de kook en haal de pan na één minuut van het vuur. 

Schenk de Baileys room in vier kommetjes. Dit kunnen ook glaasjes zijn. Laat de panna cotta minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Maak ondertussen de gekarameliseerde hazelnootjes. Doe de hazelnoten samen met het water en de suiker in een pan met dikke bodem. Breng al roerend zachtjes aan de kook. De suiker zal na een minuut of vijf gaan karameliseren. Blijf roeren tot alle nootjes versuikerd zijn en laat ze daarna afkoelen. 

Serveren:

Ga met een mesje langs de zijkant van de kommetjes om de panna cotta los te halen. (Je kunt deze stap overslaan als je de panna cotta in de glaasjes wilt serveren.) Zet een kommetje met de open kant naar beneden op een bord en schud even zodat de panna cotta uit de kommetjes vallen. 

Versier de panna cotta met de gekarameliseerde hazelnootjes en eventueel een klein scheutje Baileys.  

Tip: Agar agar is een plantaardige vervanger van gelatine. Je kunt dit eventueel ook vervangen door 3 blaadjes gelatine. 

Inspiratie & blog