Panna cotta met amarenakersen

Een recept van Peppe Giacomazza
Foto: Roos Mestdagh ©

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
60 cl room
2 vanillestokjes
8 gr gelatine (4 blaadjes)
75 gr bloemsuiker
30 gr amarenakersen

Het recept voor panna cotta heeft zich vanuit Aosta verspreid over heel Italië. De amarenakers komt uit Emilia-Romagna, meerbepaald uit Modena, de stad van de balsamicoazijn.

Bereiden:

De dag voordien:

Giet de room in een kom. Snijd de vanillestokjes in de lengte in 2 en schraap het merg eruit. Leg de vanillestokjes en het merg in de room en zet 24 uur in de koelkast. De room neemt de vanillesmaak op.

Maak de panna cotta:

Week de gelatine in een bord koud water. Verwijder de vanillestokjes uit de room en giet de room in een pot op een zacht vuurtje. Meng de suiker eronder en warm op tot het kookpunt.

Wring de gelatine uit, neem de pot van het vuur en voeg de gelatine toe. Roer de gelatine door de room tot hij volledig is gesmolten. Giet de room in kommetjes. Laat afkoelen en zet daarna een nacht in de koelkast. Werk de panna cotta nadien af met de amarenakersen.

Uit het boek "Njamma Mia!"

Bij La Botte houden ze allemaal zielsveel van Italië. Is het geen prachtig land? De landschappen en kunstschatten kunnen ze niet naar België halen. De echte Italiaanse keuken wel. Haar magie? Met drie, vier simpele ingrediënten creëer je al een rijk bord. Maar de formule werkt alleen met de beste producten. 

Op njam! heeft Peppe voor jullie de specialiteiten van twintig Italiaanse regio’s klaargemaakt. Maar de reis van Njamma Mia! is nog niet afgelopen! Hij nodigt jullie opnieuw uit in het mooiste land ter wereld. Hij vertrekt in Sicilië, waar zijn familie vandaan komt, en hij eindigt aan de voet van de Alpen. Zijn broer Gaspare reist mee en stelt bij elk streekgerecht zijn favoriete streekwijn voor.

  • Titel: Njamma Mia!
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-695-0
  • Pagina's: 208
  • Fotografie: Roos Mestdagh
Lees meer over Njamma Mia!

Inspiratie & blog