Moscow Mule

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

Even geduld...
5 cl Grey Goose wodka
1 flesje gemberbier
2 cl limoensap
1 limoen
citroengras
10-tal ijsblokjes
soort glas: dubbel collins glas

Bereiden: 

Giet de wodka en het limoensap in het collinsglas. Snijd de limoen in partjes, knijp ze uit en doe ze in het glas. Vul het glas met ijsblokjes en voeg het gemberbier toe.

Werk af:

Roer even om en voeg een halve uitgeperste limoen toe als garnituur. Dit geeft een heerlijk citrusaroma tijdens het drinken. Snijd het citrusgras overlangs en gebruik het als roerstaafje. Serveer met een rietje.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog