Gin Maple Mule

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in Passe-vite

Simpel maar goed: ontdek de recepten!

Simpel maar goed: ontdek de heerlijke recepten!

Ingrediënten

Even geduld...
4.5 cl Filliers Dry Gin 28
2 cl limoensap
1 cl esdoornsiroop
125 ml gemberbier
3-tal ijsblokjes
1/2 uitgeperste limoenschil

Een variant op de Moscow Mule. Die ontstond in 1941, toen drie zakenmannen in de drankenbusiness hun wodka aanlengden met het gemberbier dat een van hen net had geïmporteerd. Resultaat: een instant hit in de Amerikaanse bars. Manuel komt met wat je de Canadese editie zou kunnen noemen: gin, limoen, gemberbier en esdoornsiroop. Canada is de grootste producent en het esdoornblad prijkt er op de vlag. De traditie wil dat je een Moscow Mule in een koperen beker schenkt. De Gin Maple Mule respecteert de traditie.

Bereiden: 

Doe alle ingrediënten, met uitzondering van het gemberbier, in de met ijs gevulde mug. 

Voeg het gemberbier toe. 

Roer even en voeg 1/2 uitgeperste limoenschil toe als garnituur. 

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog