Mortaldella sandwich

Een recept van Jord Althuizen uit het boek Smokey Goodness, no worries BBQ
Foto: Remko Kraaijeveld ©

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u!

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u in Gent!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
600 gr mortadella met pistachenoten, in dunne plakken gesneden
4 el olijfolie
200 gr cheddar, in plakken
4 rustieke broodjes
75 gr veldsla
4 verse rode pepers
2 el olijfolie
2 knoflooktenen, fijngehakt
6 el witte wijnazijn
50 gr mayonaise
50 gr grove mosterd

Bereiden:

Snijd de verse rode pepers fijn; houd je van pittig, gebruik dan ook de zaadjes. Verhit de olijfolie in een kleine skillet en voeg de rode peper, knoflook en witte wijnazijn toe. Stoof het geheel op laag vuur tot de pepers en knoflook zacht geworden zijn. Meng de gestoofde pepers en knoflook samen met de mayonaise, milde mosterd en chipotle-tabasco in een kom en pureer het mengsel glad met een staafmixer of in een blender. Roer de grove mosterd erdoor en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 160 °C is bereikt. Wikkel de geweekte rookhoutsnippers in aluminiumfolie, prik er een paar gaatjes in en schik het pakketje tussen de gloeiende kolen.

Bestrijk de plakken mortadella licht met olijfolie, vouw of verkreukel ze tot vier kleine pakketjes en leg ze op de BBQ. Rook ze met gesloten deksel 20 minuten. Leg dan op elk pakketje flink wat plakken cheddar en laat deze in circa 5 minuten over de mortadella smelten.

Snijd ondertussen de broodjes open, besmeer ze met de Hot Pepper Mustard en leg er wat veldsla in. Voeg als laatste, als de kaas gesmolten is, de warme mortadella toe en serveer direct.

Inspiratie & blog