Mokkataart

Mokkataart
Een recept van njam! chef Roger van Damme
Zoals gezien in tv-programma Roger van Damme - Goud

Met dank aan

Hoeveelheid Ingrediënt
Voor de biscuit:
8 eieren
240 gr suiker
40 gr boter
240 gr patisseriebloem
Voor de botercrème:
375 gr volle melk
250 gr suiker
1 el oploskoffie
125 gr room
4 eidooiers
40 gr puddingpoeder
480 gr zachte boter
Recept afdrukken

Bereiden:

Maak de biscuit:

Verwarm de oven voor op 165 graden. Klop de eieren los en roer de suiker erdoor. Verwarm het mengsel al kloppend op een zacht vuur tot 40 graden zodat de suiker goed versmelt met de eieren. Giet het mengsel over in de mengkom van een keukenrobot en klop tot een smeuïge witte massa.

Smelt de boter op een zacht vuur. Zeef de bloem boven het eiermengsel en roer er ook de gesmolten boter door. Giet het beslag in een beboterde springvorm en bak gedurende 35 minuten.

Maak de botercrème:

Breng de melk met de helft van de suiker en de oploskoffie aan de kook op een zacht vuur. Meng ondertussen de andere helft van de suiker met de room, de eidooiers en het puddingpoeder. Meng nu de warme melk onder de koude massa en giet het geheel terug in de pot op het vuur. Breng naar het kookpunt en blijf roeren tot je een dikke pudding hebt. Als er belletjes opkomen door de warmte, is de pudding klaar. Giet over in een koude kom, dek af met plasticfolie en laat gedurende 30 tot 40 minuten afkoelen in de koelkast.

Klop de afgekoelde pudding glad. Draai de boter luchtig in de keukenrobot en voeg beetje bij beetje de pudding toe. Schep de gladde boterroom in een spuitzak.

Serveren:

Snijd de biscuit in drie gelijke schijven. Bestrijk de onderste en de middelste schijf met een laagje botercrème. Leg de bovenste schijf er opnieuw bovenop en besmeer ook de buitenkant van de taart met de botercrème. Werk de taart optioneel af met extra toefjes botercrème en bresiliennenootjes. 


Beoordeling