Millefeuille

Uit het boek Sweet table
Foto: Lot Van Riel ©

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 rechthoekige vellen kant-en-klaar bladerdeeg
450 gr melk
50 gr room
100 gr eidooiers
100 gr suiker
42 gr maïzena

Bereiden:

Voor het bladerdeeg:

Rol het bladerdeeg dun uit, tussen 3 en 5 mm, prik er gaatjes in, leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het af gedurende 20 minuten op 170 °C. Voor een mooie platte koek kan je er een tweede bakpapier opleggen en het deeg afdekken met een andere bakplaat. Zo komt het deeg niet omhoog wanneer het bakt. Laat het deeg afkoelen en snijd het dan in rechthoekjes, van ongeveer 4 op 8 cm bijvoorbeeld.

Voor de crème pâtissière:

Breng de melk met de room aan de kook in een kookpot of steelpan. Klop intussen de eidooiers los met de suiker en de maïzena. Giet een beetje van de warme melk bij de dooiers en roer alles goed los. Doe dit mengsel terug in de pan en laat het indikken. Blijf roeren zodat het niet aanbrandt en er zich ook geen klonters vormen.

Stort de crème pâtissière in een ondiepe schaal en dek onmiddellijk af met plasticfolie.

Serveren:

Voorzie drie stukjes bladerdeeg per taartje. Doe de crème pâtissière in een spuitzak met een spuitmondje van 1 cm en spuit drie banden crème op het eerste stukje deeg. Leg er een tweede op en herhaal. Leg het deksel erop zodat je. drie laagjes krijgt, en werk af met wat poedersuiker.

Inspiratie & blog