Meringues met slagroom

Een recept van Roger van Damme
Foto: Frank Croes ©

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
150 g eiwit
300 g bloemsuiker
sap van 1 limoen
250 g aardbeien
25 cl water
250 g aardbeien
sap van 1/2 limoen

Bereiden:

Coulis: Mix alle ingrediënten en druk ze vervolgens door een zeef, zodat je een mooie gladde coulis krijgt. Neem een vetvrije kom en klop daarin het eiwit stijf met een handmixer. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de bloemsuiker en het limoensap aan het eiwit toe. Doe dat in drie keer, telkens 100 g bloemsuiker en wat limoensap, en klop die er na elke beurt goed door.

Verwarm de oven voor op 100°C. Lepel de crème in een spuitzak met een brede spuitmond. Beleg een bakplaat met bakpapier. Spuit daarop flinke dotten van de crème. Laat voldoende plaats tussen de dotten.

Bak de meringues gedurende 2 uur in de voorverwarmde oven. Laat ze vervolgens goed uitdrogen. Het beste resultaat krijg je als je ze gedurende 8 uur in de oven laat drogen op 60°C. Versier met de aardbeien en serveer met een potje aardbeicoulis.

Met dank aan

Hoogstraten Strawberries

Uit het boek "Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme"

Breng de zon in je keuken met het nieuwe njam!-boek: Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme!

In dit boek vind je niet alleen enkele van mijn meest eenvoudige gerechten die ik ooit heb gemaakt, maar het zijn ook één voor één oogstrelende bereidingen die zelfs op donkere dagen de zon in je keuken brengen. Mensen vragen me dikwijls wat ik met aardbeien heb. Wel, ze hebben mijn leven een belangrijke draai gegeven. Ik heb mijn vrouw Cindy voor het eerst ontmoet tijdens de aardbeienfeesten in Zundert. Ze werd mijn aardbeienprinses voor het leven. En aardbeien werden mijn lievelingsfruit. Ik wens je bij de bereiding van de recepten evenveel plezier als ik eraan had.”

Aardbeien uit Hoogstraten smaken lekker zoet en maken van elk dessert een feest. In dit boek presenteert Roger van Damme 40 kleurrijke recepten met aardbeien. Eenvoudige desserts, zoals een milkshake, een smoothie of een soep met aardbeien, maar ook een verrassende carpaccio, een pizza en zelfs gehaktbrood met aardbeien. Allemaal gerechtjes die weinig keukenkennis vragen en snel klaar zijn. Natuurlijk komen er ook enkele verrassende en meesterlijke aardbeiendesserts aan bod, zoals we van Roger gewend zijn. In dit boek kom je ook alles te weten over aardbeien. Over hun verrassende geschiedenis. Hoe ze in Hoogstraten groeien en gekweekt worden. Waar je op moet letten als je ze koopt en bewaart. Met welke ingrediënten je ze kunt combineren. Wat de favoriete bereidingen zijn in andere Europese landen. Met bovendien tal van keukentips en wetenswaardigheden. Een must have voor aardbeienliefhebbers.

Lees meer over Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme

Inspiratie & blog