Mango dessert

Uit het boek Easy Curry Vega
Foto: Jonathan Gregson ©

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
60 gr ongezouten pistachenoten, fijngehakt
100 gr suiker
olijfolie om in te vetten
250 ml slagroom
3 l suiker
60 gr ongezouten pistachenoten, fijngehakt
175 gr gezoete mangopuree

Bereiden:

Begin met de praliné. Verhit de oven tot 180 °C. Vet een bakplaat in met olie.

Spreid de pistachenoten uit op de bakplaat en schuif hem in de oven. Schep de noten om de paar minuten om tot ze licht geroosterd zijn. Zet opzij. 

Doe de suiker in een kleine pan met een stevige, vlakke bodem en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Beweeg de pan terwijl de suiker smelt en gaat karamelliseren. Voeg zodra hij lichtbruin is de geroosterde pistachenoten en de kardemom toe. Laat het mengsel al roerend een paar seconden borrelen.

Neem de pan snel van het vuur en giet de pralin. uit op de ingeoliede bakplaat. Laat hem 10 minuten afkoelen en hard worden, breek hem in stukken en maal ze in een vijzel met een stamper of in een blender. Bewaar de praliné in een pot met schroefdeksel.

Maak het dessert af vlak voor het serveren. Klop de slagroom met de suiker tot er zachte pieken ontstaan. Schep de gemalen kardemom en pistachenoten erdoor met 1-2 eetlepels praliné en vouw alles door elkaar. Giet de mangopuree erbij en vouw hem luchtig door de room zodat er een marmereffect ontstaat.

Serveren:

Schep de mousse in vier dessertschaaltjes. Verdeel de blokjes mango eroverheen en meng ze iets door de mousse. Garneer elke portie met een theelepel praliné en dien ze meteen op.

Inspiratie & blog