Lookbroodjes met persillade

Een recept van Julius Persoone, zoals gezien in In de mix 5
Foto: Kaat Bosch ©

Ga mee op culinaire ontdekkingstocht met De Smaaktoerist 3.0

Ga mee op culinaire ontdekkingstocht met De Smaaktoerist 3.0

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
250 gr Niahm Rustic Dark mix
150 ml lauw water
100 gr boter
100 gr panko
15 gr geplette look
30 gr peterselie
5 sneetjes Ibericoham
peper - zout

Bereiden:

Schep de broodmix op het werkblad en maak een kuiltje in het midden. Giet er het water in en meng dit vervolgens onder de bloem. Kneed tot een soepel deeg gedurende 20 minuten (of kneed het 10 minuten in de keukenrobot). Vorm een bal van het deeg en laat deze rusten en rijzen onder een vochtige handdoek gedurende 40 minuten. 

Doe ondertussen voor de persillade panko, boter, hazelnoten, look en peterselie in een cutter en mix fijn. Voeg peper en zout naar smaak toe. Leg een bakpapier op het aanrecht en schep het mengsel erop. Leg er daarna nog een vel bakpapier bovenop en rol dun uit met een deegroller tot iets minder dan een halve centimeter. Leg de vellen daarna in de diepvries. 

Weeg van het gerezen deeg telkens 125 gram af en rol er mooie bolletjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze opnieuw rijzen, gedurende 40 tot 60 minuten, onder een vochtige handdoek. 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de pistolets gedurende 25 minuten en laat ze afkoelen. Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden. Haal nu ook de persillade uit de diepvries. Snijd de afgekoelde broodjes in tweeën en leg alle helften op een bakplaat. Steek met een dresseerring rondjes van ongeveer dezelfde diameter als de pistolets uit de persillade en leg deze op de opengesneden broodjes. Zet de broodjes terug in de oven voor  5 minuutjes.

Serveren:

Snijd de ibericoham fijn. Haal de broodjes uit de oven en strooi de ibericoham en nog wat fijngehakte peterselie op de lookbroodjes alvorens te serveren. 

Met dank aan

Niamh

Inspiratie & blog