Koalabroodjes

Een recept van Dominique Persoone, zoals gezien in In de mix 6
Foto: Kaat Bosch ©

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Ingrediënten

broodje broodjes Even geduld...
500 gr Niamh Sunny Grains mix
8 gr droge gist
15 gr boter
300 ml water
8 gr zout
10 rozijnen
chocopasta

Bereiden:

Meng de broodmix, de gist, de boter, het water en het zout in de keukenrobot. Laat gedurende 10 minuten kneden tot een elastisch deegje. Dek de mengkom af met een keukenhanddoek en laat het deeg gedurende 40 minuten rijzen.

Leg het deeg op een bebloemde plank en snijd er 1/3devanaf. Maak hier 10 kleine bolletjes van, dit worden de koala-oortjes. Verdeel de rest van het deeg in 5 stukken en maak er grote bolletjes van. Dit worden de koala-gezichtjes.

Neem een met bakpapier beklede bakplaat en leg er de vijf grotere deegbolletjes op. Schik er telkens twee kleinere deegbolletjes tegen. Besproei de broodjes met wat water water en druk telkens een amandel  met de bolle kant naar beneneden in het midden van de gezichtjes om de neusjes te vormen. Bedek de bakplaat met een keukenhanddoek en laat nogmaals 40 minuten rijzen.

Besproei de broodjes opnieuw met wat waater en bak ze daarna af in een voorverwarmde oven van 220 graden gedurende 15 minuten. Laat de broodjes afkoelen.

Serveren:

Doe chocopasta in een spuitzak en spuit hiermee oogjes en mondjes op de broodjes. Plak nog telkens twee rozijntjes vast op de oogjes als afwerking.

Met dank aan

Niamh

Inspiratie & blog