Knapperige chips van vergeten groenten

Een recept van Roger van Damme, zoals gezien in Smossen mag
Foto: Frank Croes ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

Even geduld...
1 kg vergeten groenten zoals pastinaak, zoete aardappel, aardpeer, aardappelen
zout - currypoeder
extra: mandoline of dunschiller – propere keukenhanddoek – friteuse – keukenrol

Bereiden:

Snijd de groenten met de mandoline of dunschiller in dunne plakjes. Leg de groentenplakjes in een grote kom water en was het overtollige zetmeel eraf. Dep vervolgens de schijfjes droog met een propere keukenhanddoek.

Frituur goudbruin in de hete friteuse. Frituur niet te veel groentenschijfjes in één keer, want dan wordt de chips niet knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren:

Kruid de chips met zout en een snuifje currypoeder. Serveer met zelfgeklopte mayonaise.

Uit het boek "Smossen mag! "

In Smossen Mag! laat sterrenchef Roger van Damme zien hoe mama’s, papa’s, oma’s en opa’s in de keuken aan de slag kunnen met de kids. Dit boek laat je met veel fantasie en humor op kindermaat zien hoe koken eenvoudig anders kan. Nog lekkerder, nog mooier.

Je leert originele gerechten klaarmaken die zowel door kinderen als volwassenen op een luide ‘Njammie!’ zullen worden onthaald. De foto’s laten je in één oogopslag zien wat je nodig hebt en wat je moet doen. In dit boek vind je bovendien massa’s handige tips. Het zijn geheimen die sterrenchef Roger alleen met jou deelt.

Kijk zeker naar de lijst met handig keukengerei voor je begint te koken. En vergeet ook niet te neuzen in de Smossen Mag!-wijsneuzenlijst, of de Smossen Mag!-test te doen op het einde van dit boek.


Lees meer over Smossen mag!

Inspiratie & blog