Kippenoesters met champignons

Een recept van Thierry Theys, zoals gezien in De Garde van Gert

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
100 gr basilicum
400 ml arachideolie
1 ui, grof gesneden
150 gr Parijse champignons
1 takje rozemarijn
50 ml cognac
0,5 blokje kippenbouillon
250 ml room
350 ml water
3 el ricotta
4 el suikersiroop
0,5 limoen, het sap en de zeste
4 sneetjes briochebrood
200 gr kippenoesters
1 scheutje rijstazijn
150 gr boschampignons (mengeling)
peper - zout
olijfolie - boter

Bereiden:

Doe de basilicum samen met de olie in een maatbeker en mix glad. Breng op smaak met een snuifje fleur de sel. Passeer de basilicumolie door een zeef.

Stoof voor de champignonsoep het uitje en de Parijse champignons aan in een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens een takje rozemarijn toe en blus met cognac. Laat op een middelmatig vuur verdampen. Doe er nog een half blokje kippenbouillon, room en water bij. Laat een kwartiertje koken op een matig vuur. Haal nu de tak rozemarijn uit de soep en mix glad. Breng op smaak met peper en zout. Zeef de soep indien gewenst.

Meng de ricotta met de suikerstroop, een snuifje zout, enkele druppels olijfolie, het sap en de zeste van een halve limoen.

Stans kleine rondjes uit het briochebrood. Bak deze goudbruin en krokant in een klontje boter. Laat uitlekken op keukenpapier.

Bak de kippenoesters in een scheutje olijfolie. Blus met een scheutje rijstazijn en laat karamelliseren.  Bak de boschampignons in een klontje boter. Kruid beiden met peper en zout.

Serveren:

Schik de toastjes van briochebrood mooi op een bord. Spuit er enkele toefjes van het ricottamengsel tussen. Schik de boschampignons en de kippenoesters bovenop de toastjes. Lepel de champignonsoep en de basilicumolie er rond. Werk af met fijne rondjes champignon en enkele blaadjes basilicum. 

Inspiratie & blog