Thierry Theys

“Ik kleur met mijn keuken buiten de lijntjes zonder in extremen te vervallen.”

Thierry Theys is een gevestigde naam in de Vlaamse keuken. GaultMillau riep hem in 2009 uit tot ‘jonge chef van het jaar' en gaf hem meteen 17 op 20 en drie koksmutsen. Hij was daarmee de jongste chef van Vlaanderen die dat kon voorleggen. En ook Michelin bekroonde dit opmerkelijke talent al met een ster.

Koken zat er bij Thierry van jongs af in. Met zijn grootmoeder bakte hij vroeger wafels en pannenkoeken. Later wou hij bakker worden, of kok. Het werd het laatste. Op zijn veertiende trok hij naar de hotelschool in Koksijde. Na zijn opleiding ging hij aan de slag in gerenommeerde sterrenrestaurants zoals Beluga in Maastricht en Bar et Boeuf van Alain Ducasse in Monaco.

In mei 2008 opende Thierry samen met zijn echtgenote Sofie een eigen restaurant: Nuance in Duffel. Van bij de start lag de lat hoog. In zijn keuken vertrekt Thierry steeds van een klassieke basis die hij aanvult met nieuwe technieken. Hij hecht hierbij veel belang aan contrasten: zuur en zoet, koud en warm, krokant en zacht. Het resultaat zijn intens smakende gerechten die een uitstekend proefvermogen verraden.In 2014 opende Thierry een tweede zaak: Bistro Vintage.

Mensen die van lekker eten houden hebben de weg naar zijn restaurants al lang gevonden. Of Thierry gaat zweven door al dit succes? Neen, verre van. Hij vindt van zichzelf dat hij nog beter kan en haalt daarom elke dag opnieuw het onderste uit de kan.

Recepten van Thierry

Boeken van Thierry