Instant curry-noedelsoep

Een recept van Steffi Vertriest, zoals gezien in De Gezonde Goesting
Foto: Roos Mestdagh ©

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
0,5 wortel
2 champignons
3 el kokosmelk uit blik
1 el currypasta
0,5 tl bouillonpoeder
1 handvol boekweitnoedels
enkele takjes verse koriander
0,25 tl kurkuma

Bereiden:

Schil de wortel en snijd alle groentjes zeer fijn. Neem een weckpot (van 500 ml) en begin onderaan met de kokosmelk, dan de currypasta, en vervolgens de verse gember en het bouillonpoeder. Proef zeker op voorhand van je currypasta en pas de hoeveelheid aan afhankelijk van hoe pikant het is. Als volgende laag leg je je gesneden groentjes. Leg daar bovenop de noodles en werk af met de verse koriander. Sluit de weckpot en neem hem mee naar je werk.

Wanneer je klaar bent om hem te verorberen, kook je water, doe het in de weckpot tot alles onder staat en sluit de pot minimaal 10 minuten. Wanneer de noodles zacht geworden zijn, is je lunch klaar. Even roeren en dan smullen!

Met dank aan

Grohe

Uit het boek "De Gezonde Goesting"

Je kent haar van de blog Bye Bye Cheeseburger en het kookprogramma De Gezonde Goesting. Waar het bij Steffi Vertriest allemaal om draait, is heerlijk (maar dan echt overheerlijk!) koken met gezonde ingrediënten en daarmee de heerlijkste gerechten op tafel toveren. Het resultaat? Finger licking good food! In dit boek worden haar favoriete en meest gelikete recepten eindelijk gebundeld. Of je nu kiest voor een eenvoudig ontbijt met granola, een butternut-lasagne of de makkelijkste bananen-haver-chocoladekoekjes, Steffi weet raad. En jij voortaan ook, met dit boek in handen.


Lees meer over De Gezonde Goesting

Inspiratie & blog