Goud geroosterde bloemkoolsoep

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Ingrediënten

liter liters Even geduld...
1 bloemkool
3 teentjes knoflook
1 l groentebouillon
250 ml kokosmelk, uit blik
1,5 cm verse gember
1 el kurkuma
1 tl komijn
1 grote el witte miso
handjevol notenmengeling
krulpeterselie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de bloemkool in roosjes. Hak de stam in kleine blokjes. Doe ze samen in een kom met een scheutje olijfolie. Doe de teentjes knoflook – zonder pel, wel in hun geheel – erbij en ook wat grof zout. Tos een paar keer goed rond en leg op een bakplaat. Rooster zo’n 30 minuten in de oven op 170 graden. Let op dat de bloemkool niet aanbrandt. 

Snipper de ui fijn. Doe met een scheutje olijfolie in een pan. Doe de bouillon, de kokosmelk, de geroosterde bloemkool, de knoflook, de verse gember, de kurkuma en de komijn erbij. Laat even doorkoken. Prik met een vork om te voelen of de bloemkool zeker volledig gegaard is en mix dan alles met een staafmixer. 

Zet het vuur af en voeg dan nog de ahornsiroop, de witte miso en de peper toe. Hak de nootjes fijn en rooster ze kort in een droge pan. Gebruik ze als topping bij de soep. Versier eventueel met een takje peterselie.

Uit het boek "Gezellige Gezonde Goesting"

Soms heb je zo van die dagen dat je nood hebt aan gezellig eten, comfort food voor jou alleen in de zetel of cosy food om te sharen met vrienden. In plaats van dan die calorierijke stoverij klaar te maken of naar die suikerbom te grijpen, reikt Steffi je in dit boek een massa gezonde alternatieven aan. And they also do the trick! Instant happiness én bovendien goed voor je lijf én brein. Weg schuldgevoel! Ze presenteert meer dan 60 happy & healthy recepten & heel wat gezonde inspiratie. 

Gezellige Gezonde Goesting, het derde boek van Steffi Vertriest, is nu verkrijgbaar! 

Lees meer over Gezellige Gezonde Goesting

Inspiratie & blog