Gezonde chocopasta

Een recept van Steffi Vertriest, zoals gezien in Steffi's Healthy Pleasures
Foto: Roos Mestdagh ©

Win een maxi chopper van DOMO

Win een maxi chopper van DOMO

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
170 g hazelnoten
1 tl zout
1 el vanille-extract
5 el raw cacaopoeder
5 el honing
1 flinke snuif zout
130 à 150 ml amandelmelk

Bereiden:

Doe de hazelnoten in een schaaltje en zet ze net onder met water. Voeg er een theelepeltje zout aan toe en laat de noten een nachtje weken. Spoel en droog ze de volgende dag goed af. Rooster de noten vervolgens gedurende 20 minuten op 150 graden in de oven. Laat ze afkoelen.

Doe de hazelnoten in de DOMO XPower Chopper en maal ze goed fijn. Smelt de kokosolie en voeg bij de noten. Doe er vervolgens ook nog het vanille-extract, het cacaopoeder, de honing, een flinke snuif zout en de amandelmelk bij. Mix tot een gladde pasta.

Tip: Deze chocopasta kan je gerust twee weken in de koelkast bewaren. 


Met dank aan

DOMO Nutridia

Uit het boek "De Gezonde Goesting"

Je kent haar van de blog Bye Bye Cheeseburger en het kookprogramma De Gezonde Goesting. Waar het bij Steffi Vertriest allemaal om draait, is heerlijk (maar dan echt overheerlijk!) koken met gezonde ingrediënten en daarmee de heerlijkste gerechten op tafel toveren. Het resultaat? Finger licking good food! In dit boek worden haar favoriete en meest gelikete recepten eindelijk gebundeld. Of je nu kiest voor een eenvoudig ontbijt met granola, een butternut-lasagne of de makkelijkste bananen-haver-chocoladekoekjes, Steffi weet raad. En jij voortaan ook, met dit boek in handen.


Lees meer over De Gezonde Goesting

Inspiratie & blog