Gevulde appel met witloofsalade

Gevulde appel met witloofsalade
Een recept van Jeroen De Pauw

Met dank aan

Hoeveelheid Ingrediënt
4 appels
2 zwarte pensen
50 gr rozijnen
2 dl room
2 kropjes vollegrondwitloof
4 eetlepels koolzaaddressing
40 gr gesnipperde bieslook
4 mosterdkoekjes
peper en zout
Recept afdrukken

Bereiden:

Snijd het hoedje van de appels en haal ze leeg met een lepel. Snipper het grondwitloof heel fijn, voeg er de bieslook en de koolzaaddressing aan toe. Haal het vel van de pensen en doe ze in een keukenrobot, mix ze samen met de room en kruid nog eens stevig met peper en zout. Meng er daarna de rozijnen door. Crumble de mosterdkoekjes fijn voor de afwerking.

Leg een lepel van de witloofsalade in de appels, doe er een lepel van de pensencrème bij en werk af met de crumble van de mosterdkoekjes. Serveer er eventueel wat tartaarsaus bij.

Dit recept komt uit het boek 'Op sjok door een Straffe Streek'.

Over Straffe Streek:

Vlaams-Brabant kent een ruime variatie aan streekproducten. Naast de rijkdom aan verse producten zoals aardbeien, druiven, witloof en asperges... vindt men ook tal van unieke verwerkte producten. Denk maar aan de Lambiekbieren uit het Pajottenland en de Zennevallei of de Hagelandse wijn. Meestal gaat het om sympathieke kleinschalige initiatieven, veelal nog te ontdekken, maar wél met veel potentieel. Deze streekproducten zijn uitgegroeid tot de culinaire ambassadeurs van de streek. Meer info vind je op www.straffestreek.be