Geroosterde perzikensalade met boontjes

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
150 gr sperziebonen
100 gr erwten
1 sjalot
1 el kokosolie
3 handenvol veldsla
2 tl honing
1 tl mosterd
1 tl tamari

Bereiden:

Begin met de sperziebonen en erwten te garen door ze te stomen of te koken. Wanneer ze klaar zijn, mogen ze afkoelen. 

Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet ze even opzij. 

Snijd nu de sjalot in heel dunne schijfjes. Ontpit de perziken en snijd ze ook in schijfjes. Doe wat kokosolie in een grillpan en doe de sjalot en daarna ook de perziken erin. Zet een pannetje – zonder vetstof – op het vuur en doe er de amandelschilfers in. Laat heel even bakken tot ze kleuren. 

Dresseer de veldsla met de sperziebonen en de erwten. Schep er de sjalot en de perziken over. Giet daar wat dressing over – de hoeveelheid kies je naar eigen smaak! Werk af met de geroosterde amandelschilfers en peper en zout.


Uit het boek "Meer gezonde goesting"

'Meer Gezonde Goesting' is het tweede kookboek van blogster, foodie en njam!-gezicht Steffi Vertriest. Dankzij de vele overweldigende reacties op het tv-programma en het gelijknamige boek 'De Gezonde Goesting' stond Steffi te trappelen van ongeduld om opnieuw haar beste, gezondste en lekkerste recepten te bundelen.

Met de recepten in 'Meer Gezonde Goesting' slaagt Steffi, en dus nu ook jij, er in om de dag rond gezond te eten: van ontbijt tot feestelijke hapjes en heeft ze nu extra aandacht voor kidsproof gerechten. Dit alles aangevuld met tips en weetjes om die gezonde levensstijl makkelijk te maken en vol te houden! Steffi's tweede boek is nu verkrijgbaar!

Lees meer over Meer gezonde goesting

Inspiratie & blog