Geroosterde bosduif met kruidenbéarnaise

Een recept van Jan Buytaert

Proef de zomer op njam!

Proef de zomer op njam!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 panklare bosduiven
4 grote portobello-paddenstoelen
4 kleine, rijpe tomaten
8 sneden ontbijtspek
24 pont-neuf( dikke) frieten
2 eierdooiers
2 el witte wijnazijn
2 el droge witte wijn
1 el gehakte dragon
1 el gehakte platte peterselie
1 el gehakte lente-ui
1 el gehakte oregano
250 g boter
olijfolie
peper - grof zeezout

bereiden:

Snij de billen los van het duivenkarkas en stoof die apart in een potje onder deksel zeer gaar. Haal de filets van het been.

Bak de frieten vòòr in frituurvet van 150 °, hou ze apart. Pel de tomaten en snij ze doormidden. Borstel een beetje olijfolie over de duivenfilets, over de tomaten en over de paddenstoelen en leg die, samen met het spek, op een warme grillpan of BBQ.

Meng de eierdooiers met de azijn en de witte wijn en klop deze mix op een laag vuurtje op. Smelt ondertussen de boter en meng die er voorzichtig roerend onder.

Draai ondertussen alle ingrediënten op de rooster enkele slagen om zodat er er gewafelde roosterlijnen ontstaan. Voeg de tuinkruiden bij de béarnaisesaus en kruid ze af met peper en zout. Bak de pontneuffrieten af op 180° en strooi er een beetje grof zout over.

serveren:

Lepel een beetje saus op een lauw bord, schik er de geroosterde duivenborsten op, leg er de tomaten, de portobellos, het spek en de gestoofde duivenbillen bij, strooi er een beetje grof zout en een beetje peper van de molen over en serveer de frieten best op een apart bordje of kommetje.Inspiratie & blog