Gegrilde cote à l’os met hofmeesterboter

Een recept van Johan Segers, zoals gezien in Tot op het Bot: Het Rund
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 stevige cote à l'os, op kamertemperatuur
3 el fijngehakte peterselie
150 ml maïsolie
1 scheut witte wijnazijn
1 bussel lente-ui
peper - zout

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf het vlees in met een scheutje olie en kruid het met peper en zout. Schroei het vlees in een hete pan dicht langs beide kanten. Haal uit de pan en leg het op een bakplaat in de oven. Laat het vlees 15 minuten verder bakken in de oven.

Doe voor de hofmeesterboter de boter in een mengkom en breng op smaak met peper en zout. Doe de peterselie en het citroensap erbij en meng goed met een vork.

Spreid de boter uit op een vel aluminiumfolie of plasticfolie, rol op en draai de beide uiteinden van het rolletje boter strak dicht. Laat de boter opstijven in de koelkast.

Maak ondertussen het slaatje en de vinaigrette. Verwijder de harde kernen uit de blaadjes sla. Was de sla in water en zwier droog. Meng de maïsolie samen met de witte wijnazijn in een kommetje en breng op smaak met peper en zout. Snijd de lente-ui fijn en roer onder de vinaigrette. 

Serveren:

Haal de stukken cote à l’os uit de oven. Verwijder het been en snijd de rest van het vlees in schuine plakjes. Kruid af met een klein beetje peper en zout. Serveer samen met de hofmeesterboter en de met vinaigrette overgoten sla.

Inspiratie & blog