Gebraden lamsschouder met gegrilde groenten

Een recept van Johan Segers

Maak kans op een etentje bij sterrenchef Michaël Vrijmoed

Maak kans op een etentje bij sterrenchef Michaël Vrijmoed

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
8 groene asperges
12 fijne groene prinsessenboontjes
1 courgette
1 rode paprika
1 gele paprika
800 g opgebonden en ontbeende lamsschouder
extra beenderen van het lam (vraag dit aan je slager)
1 stevige klont boter
olijfolie
150 g quinoa
peper
zout

Bereiden:

Bak het gepeperde lamsschoudergebraad langs alle kanten mooi bruin in de boter. Leg er liefst wat beenderen van het lam bij, die zullen de saus straks extra smaak geven. Schuif de lamsschouder in de voorverwarmde oven op 240°C. Laat 40 minuten braden. Overgiet regelmatig met het braadvocht.

Dompel de schoongemaakte asperges in hard kokend, gezouten water gedurende 5 minuten. Spoel de asperges na het koken onmiddellijk met koud water. Laat de prinsessenboontjes gedurende 6 minuten koken in hard kokend, gezouten water. Spoel ook deze daarna onmiddellijk met koud water. Snij de courgette in schijfjes van 1 cm dik. Maak de paprika’s schoon en versnij ze in smakelijke stukken. Zet een kom water op het vuur en breng aan de kook.

Haal het lam uit de oven en laat het vlees, gewikkeld in aluminiumfolie, 20 minuten rusten.

Doe de quinoagranen in kokend, gezouten water. Laat 15 minuten zacht koken.

Laat een grillplaat warm worden op het vuur. Strijk intussen met een borsteltje alle groenten in met olijfolie. Gril de groenten. Begin met de courgette en de paprika. Voeg dan ook de asperges en de tuinbonen toe.

Doe wat water in de braadslee van het lam. Breng het al roerend aan de kook en laat het even inkoken. Kruid bij et peper en zout. Snij het lamsgebraad in dikke smakelijke sneden. Leg die op de borden en bestrooi met grof zeezout. Giet de quinoa af en verdeel over de borden. Schik de gegrilde groenten naast de quinoa. Bestrooi de groenten met zeezout. Druppel nog een eetlepel saus naast het vlees. Serveer. 

Inspiratie & blog