Gazpacho on the go

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

liter liter Even geduld...
500 gr tomaten
1 komkommer
1 teentje knoflook
500 ml biologische tomatensoep
0,5 limoen
0,5 tl komijn
0,5 tl koriander

Bereiden:

Snijd de tomaten in grove blokjes en verwijder hierbij het middelste deel en de pitjes. Snijd nu ook de paprika, komkommer, ui en knoflook in stukjes. 

Doe alles samen met het tomatensap in een blender en mix tot een glad geheel. Voeg stap voor stap de limoen en rode wijnazijn toe, proef hierbij geregeld om de smaak bij te sturen. Kruid met peper en zout. 

Giet de gazpacho in grote flessen en zet minimaal 4 uur in de koelkast. Snijd de groentjes voor de topping en bewaar ze in een klein confituurpotje. 

Giet voor je vertrekt wat gazpacho in een glazen flesje en doe de topping erop vlak voor je hem verorbert.

Uit het boek "Meer gezonde goesting"

'Meer Gezonde Goesting' is het tweede kookboek van blogster, foodie en njam!-gezicht Steffi Vertriest. Dankzij de vele overweldigende reacties op het tv-programma en het gelijknamige boek 'De Gezonde Goesting' stond Steffi te trappelen van ongeduld om opnieuw haar beste, gezondste en lekkerste recepten te bundelen.

Met de recepten in 'Meer Gezonde Goesting' slaagt Steffi, en dus nu ook jij, er in om de dag rond gezond te eten: van ontbijt tot feestelijke hapjes en heeft ze nu extra aandacht voor kidsproof gerechten. Dit alles aangevuld met tips en weetjes om die gezonde levensstijl makkelijk te maken en vol te houden! Steffi's tweede boek is nu verkrijgbaar!

Lees meer over Meer gezonde goesting

Inspiratie & blog