Escabèche van mosselen

Een recept van Edwin Menue, zoals gezien in In de mix 5
Foto: Jonas Op de Beeck ©

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
10 tenen look, fijngehakt
1 el gerookt paprikapoeder
enkele takjes tijm
enkele takjes rozemarijn
750 ml witte wijn
1 l kippenbouillon
1 l chardonnay azijn
2 kg mosselen
1 stengel selder, in grove stukken + extra voor afwerking
1 klontje gezouten boter
enkele blaadjes lavas, fijngehakt
olie

Bereiden:

Stoof de uien aan in een scheutje olie in de GreenPan omnicooker*. Voeg vervolgens de look en stukken paprika toe. Roer af en toe goed om. Breng de groenten op smaak met paprikapoeder, tijm en rozemarijn. Zet het geheel onder met witte wijn, kippenbouillon en chardonnay azijn. Laat een uurtje pruttelen onder deksel. Zeef de escabèche en laat afkoelen. 

Spoel de mosselen. Doe de selder en ui in een grote pot. Zet op een hoog vuur en voeg er een scheutje water en de mosselen aan toe. Laat de mosselen opkoken en schud ze vervolgens op. Laat ze nog één minuut verder garen en roer er vervolgens een klontje gezouten boter onder. 

Haal de mosselen uit hun schelp en schik ze mooi op bordjes. Lepe er de koude escabèce over. Werk de borden nog af met wat fijngesneden selder en lavas. 

* De omnicooker is een alles-in één keukentoestel met een PFAS-vrije antikleeflaag. Dankzij 10 makkelijke programma’s maak je met één druk op de knop een waaier aan heerlijke gerechten. Het slimme systeem zorgt automatisch voor de juiste temperatuur en kooktijd.

Met dank aan

GreenPan

Inspiratie & blog