Eitjes met zoete aardappel en avocado

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u!

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u in Gent!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 zoete aardappel, ongeveer 200g
1 uitje
kokosolie of extra vierge olijfolie
0,5 limoen
verse bieslook
peper en zout

Bereiden:

Schil de zoete aardappel, snijd hem in kleine blokjes en stoom ze tot ze beetgaar zijn. Snijd het uitje fijn en fruit het in een pan met wat kokosolie of olijfolie. Breek de eieren in de pan en bak ze op een middelhoog vuur ‘sunny side up’. Strooi er meteen de zoete aardappelstukjes over en laat ze mee garen. Verwijder de schil en de pit van de avocado en snijd in schijfjes. Knijp er wat limoensap over.

Haal de pan van het vuur. Leg de avocado over de eitjes en zoete aardappel, kruid af met peper en zout en strooi er wat verse bieslook over.

Uit het boek "De Gezonde Goesting"

Je kent haar van de blog Bye Bye Cheeseburger en het kookprogramma De Gezonde Goesting. Waar het bij Steffi Vertriest allemaal om draait, is heerlijk (maar dan echt overheerlijk!) koken met gezonde ingrediënten en daarmee de heerlijkste gerechten op tafel toveren. Het resultaat? Finger licking good food! In dit boek worden haar favoriete en meest gelikete recepten eindelijk gebundeld. Of je nu kiest voor een eenvoudig ontbijt met granola, een butternut-lasagne of de makkelijkste bananen-haver-chocoladekoekjes, Steffi weet raad. En jij voortaan ook, met dit boek in handen.


Lees meer over De Gezonde Goesting

Inspiratie & blog