Crèpe Suzette - The easy way

Een recept van Roger van Damme

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
5 eieren
750 gr melk
10 gr roompoeder
275 gr bloem, gezeefd
75 gr suiker
1 vanillestokje, het merg
1 snuifje zout
1 el arachideolie
80 gr boter, gesmolten
30 gr water
150 gr suiker
0,5 kruidnagel
2 jeneverbessen
1 steranijs
1 vanillestokje
50 gr Grand Marnier
50 gr Cointreau
50 gr Mandarine Napoleon
1 l sinaasappelsap
vanille-ijs
sinaasappelzestes
Atsina Cress

Bereiden:

Maak het pannenkoekenbeslag:

Klop de eieren los in een kom. Voeg de melk, het roompoeder,de bloem, de suiker en het vanillemerg toe. Mengtot een gladde massa. Voeg het zout, de olie en de gesmoltenboter toe en laat het beslag 1 uur rusten in de koelkast. Bak1 pannenkoek per persoon en leg ze in de koelkast tot gebruik. Rolde pannenkoeken op en snijd ze in kleine stukjes.

Maak de sinaasappelcoulis:

Laat het water en de suiker op een matig vuur karamelliseren in een pan meteen dikke bodem. Laat kleuren tot een blonde karamel. Voeg de kruidnagel,de jeneverbessen, de steranijs en het gespleten vanillestokje toe en blusaf met de drank. Voeg het sinaasappelsap toe en breng aan de kook. Laatde coulis 1 nacht afgedekt infuseren in de koelkast. Giet door een fijne zeef.

Serveren:

Vul een glaasje met vanille-ijs. Plaats het in de diepvriezer tothet dessert geserveerd wordt. Werk af met enkele rolletjespannenkoek, sinaasappelzestes, Atsina Cress en een kleinlaagje sinaasappelcoulis.

Uit het boek "Een Groot Gebaar"

"In dit boek geef ik al mijn geheimen prijs. Ik heb er mijn beste dessertborden van de afgelopen 20 jaar in verzameld, aangevuld met tal van nieuwe bereidingen. “Een groot gebaar” zou een antwoord moeten zijn op de vele vragen die ik in mijn carrière gekregen heb, vragen van hobbykoks én professionals. Daarom biedt dit boek voor elk niveau wat wils. Sommige dessertborden zijn een ware uitdaging en ze van A tot Z klaarmaken is wellicht eerder weggelegd voor de ervaren chefs, maar hobbykoks kunnen hier perfect een eigen creatie van maken met onderdelen van het recept. De schetsen naast de foto’s tonen hoe een dessertbord wordt opgebouwd. En voor alle dessertliefhebbers heb ik nog een extra “easy way” versie gemaakt: uit elk dessert haal ik een eenvoudige basisbereiding die ik in een glaasje presenteer. Ik hoop dat jullie dit gebaar appreciëren."

Lees meer over Een Groot Gebaar

Inspiratie & blog