Chocoladetoffees

Een recept van Dominique Persoone

Heerlijke recepten bomvol smaak, verzadigend én zeer voedzaam

Heerlijke recepten bomvol smaak, verzadigend én zeer voedzaam

Ingrediënten

stuk stuks Even geduld...
15 cl water
500 g griessuiker
3 g zout
500 g glucose
75 g cacaopoeder (24%)
75 g cacaoboter
20 cl volle gecondenseerde en gesuikerde melk
150 g fondantsuiker
400 g fondantchocolade

Bereiden:

Breng het water samen met de suiker, het zout, het vanillemerg en de glucose aan de kook. Voeg er de melk aan toe en roer tot aan het kookpunt. Doe er het cacaopoeder en de cacaoboter bij en laat verder koken tot 122 °C. Controleer de temperatuur met een suikerthermometer.

Neem een diepe bakplaat en beleg die met boterpapier. Stort de kokende massa voorzichtig uit op het boterpapier. Laat de karamel opstijven.

Snijd dan met een groot mes rechthoekjes uit de karamel. Doe dit langzaam en wees voorzichtig voor je vingers. Laat de karamellen verder op kamertemperatuur komen.

Breng de chocolade op temperatuur.

Dompel de karamellen met een vork in de chocolade en leg ze op bakpapier. Zet als versiering nog een afdruk van de tanden van de vork in de chocolade en laat de chocolade uitharden.

Tip:

Dit is een supersnoepje dat je door zijn chocoladejasje nog gemakkelijk 2 maanden kunt bewaren.

Uit het boek "SHOCK-O-LATIER"

Dit is het eerste receptenboek van Dominique Persoone. Met 45 originele recepten voor chocoladeadepten en alle zoetekauwen.

In dit boek verklapt Dominique chocoladebereidingen die gelukkig maken. Hij leert je onder meer hoe je zelf de lekkerste chocoladepasta maakt, de verleidelijkste chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousse waarvan je het potje gegarandeerd uitlikt. Ook klassiekers zoals brownies, florentines, madeleintjes en tarte tatin zet Dominique naar zijn hand.

Dominique Persoone is echter ook een chocolatier met een hoog rock-’n-rollgehalte, die furore maakte met nooit geziene smaken en smaakcombinaties. Maar ook met grappige chocoladebereidingen. Zo vind je in dit boek recepten om onder meer chocolade lippenstift te maken, massagecrème van chocolade, koekiemonsters, eetbare chocoladeverf, black boobies, een chocolade potlood en zelfs… de lekkerste chocoladekak ter wereld. Vooral kinderen zullen dit heel plezierig vinden.

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd en vergen weinig kookervaring. Iedereen kan het! Je hebt er ook geen uitgebreide keukenapparatuur voor nodig. Het gaat om het plezier van het maken en nog meer om het plezier van het eten.

Met dit boek zul je helemaal niet meer van chocolade kunnen afblijven!

  • Titel: SHOCK-O-LATIER
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-807-7
  • Pagina's: 160
  • Fotografie: Jean-Pierre Gabriel en Koen Bauters
Lees meer over SHOCK-O-LATIER

Inspiratie & blog