Chickenburger met rode kool en maïs

Een recept van Silke Van Engeland
Foto: Roos Mestdagh ©

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 el sambal
1 tl gerookt paprikapoeder
2 voorgekookte maïskolven
0,25 rode kool, fijngeraspt
2 el azijn
2 el basilicumpesto
4 ciabattabroodjes
enkele blaadjes verse basilicum
peper - zout

Bereiden:

Snijd de kippenborstfilets overlangs in vier plakken. Meng de ahornsiroop, de sambal en het paprikapoeder tot een marinade en laat de kippenborstfilets er minstens één uur in marineren in de koelkast.

Bereid ondertussen de andere ingrediënten voor. Snijd de maïs in plakken en zet langs de kant. Meng de rauwe rode kool met de azijn, peper en zout. Meng de yoghurt met de pesto.

Verhit een grillpan zonder vetstof op het vuur en bak hierin de bacon plakken langs weerszijden krokant. Haal de bacon uit de pan, doe wat arachideolie in dezelfde pan en gril de stukken kip langs weerszijden. Zet het vuur iets lager en bedek de pan met een deksel of aluminiumfolie, zo ben je zeker dat de kip gaar wordt vanbinnen. Kruid met peper en zout.

Snijd de ciabatta broodjes open, leg de kip langs de zijkant in de pan, doe wat extra olie in de pan en bak de broodjes met het snijvlak naar onder. Besmeer de bodem van elk broodje met pesto-yoghurt, leg daarop een stuk kip, wat gemarineerde rode kool en stukjes maïs. Werk af met de bacon en blaadjes verse basilicum.

Inspiratie & blog