Cassismousse

Een recept van Roger van Damme

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
20 g koud water
100 g cassispuree
30 g room
30 g bosbessensap
25 g suiker
220 g melkchocolade 40%
230 g room, lobbig geklopt
1 reep witte chocolade
enkele besjes (frambozen, rode en blauwe bessen)
Atsina Cress

Bereiden:

Cassismousse:

Meng het gelatinepoeder met 20 g koud water en laat 20 minuten weken. Breng de cassispuree, de room, het bosbessensap en de suiker aan de kook. Voeg de gelatinemassa toe en giet door een fijne zeef.

Doe de chocolade in een blender en voeg de warme cassismassa toe. Draai tot en gladde massa op matige snelheid. Spatel er, wanneer de massa 45° C is, de opgeklopte room onder in 3 delen. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Serveren:

Maak chocoladeschaafsel door de reep chocolade met een scherp mes af te schaven. Strooi wat van het chocoladeschaafsel over het gevulde glaasje. Werk het glaasje verder af met de besjes en enkele blaadjes Atsina Cress.

Uit het boek "Een Groot Gebaar"

"In dit boek geef ik al mijn geheimen prijs. Ik heb er mijn beste dessertborden van de afgelopen 20 jaar in verzameld, aangevuld met tal van nieuwe bereidingen. “Een groot gebaar” zou een antwoord moeten zijn op de vele vragen die ik in mijn carrière gekregen heb, vragen van hobbykoks én professionals. Daarom biedt dit boek voor elk niveau wat wils. Sommige dessertborden zijn een ware uitdaging en ze van A tot Z klaarmaken is wellicht eerder weggelegd voor de ervaren chefs, maar hobbykoks kunnen hier perfect een eigen creatie van maken met onderdelen van het recept. De schetsen naast de foto’s tonen hoe een dessertbord wordt opgebouwd. En voor alle dessertliefhebbers heb ik nog een extra “easy way” versie gemaakt: uit elk dessert haal ik een eenvoudige basisbereiding die ik in een glaasje presenteer. Ik hoop dat jullie dit gebaar appreciëren."

Lees meer over Een Groot Gebaar

Inspiratie & blog