Brownies

Een recept van Roger van Damme, zoals gezien in Roger van Damme Bakken

Win een maxi chopper van DOMO

Win een maxi chopper van DOMO

Ingrediënten

bakplaat bakplaten Even geduld...
240 g roomboter
60 g gezouten boter
200 g fondantchocolade, gesmolten
100 g karamelchocolade (maar gewone chocolade gaat ook)
6 eierdooiers
100 g donkere cassonadesuiker
160 g hazelnoten
110 g bloem
40 g zetmeel
6 eiwitten
poedersuiker
etxra: bakplaat van 20 op 30 cm

Bereiden:

Smelt de boter op een laag vuur en voeg de chocolade toe. Roer tot de chocolade is gesmolten.

Klop de eidooiers met de cassonadesuikers tot een luchtig beslag en giet de gesmolten chocolade erbij. Zeef de bloem met het zetmeel en spatel het door het beslag. Klop de eiwitten tot schuim met een snuifje suiker en meng ze voorzichtig onder het beslag. Roer de fijngehakte hazelnoten onder het deeg.

Bak af:

Plaats de bakvorm op een bakplaat met bakpapier en giet het beslag erin. Bak de brownie af in 20 minuten op 175°C. Laat even afkoelen en snijd de brownie in blokjes.

Uit het boek "Bakken met Roger van Damme"

Verras je vrienden en huisgenoten met lekkere sandwiches, roomboter croissants of echt Frans stokbrood, met krakend verse koffiekoeken, eclairs of frangipanetaartjes waar zelfs een bakker jaloers op wordt. Bak je eigen vieruurtje met speculaaskoekjes, amandelkrullen, madeleintjes en rotsjes. Word de bakkampioen van je wijk met de chocoladetaart van Roger, oma’s appeltaart, een vederlichte kaastaart of aardbeienbavarois.

Met dit bakboek van Roger van Damme kan het gewoon niet meer mislukken. Alle recepten komen rechtstreeks uit het tv-programma ‘Bakken’ van njam! De instructies zijn helder en duidelijk en zowel geschikt voor de absolute leek als voor het geoefende bakwonder. Bij elk recept geeft Roger bovendien diverse tips voor een perfect resultaat.

Voor de recepten liet Roger zich inspireren door een meer dan 120 jaar oud receptenboekje van zijn overgrootvader Hubert. Die was de allereerste van een generatie bakkers in de familie van Damme. Voor dit boek selecteerde Roger van Damme meer dan 35 klassieke bereidingen van brood, taart en gebak. Ze zijn onderverdeeld in vijf bakmomenten: ontbijt, picknick, vieruurtje, feest en koekjes bakken. Roger zet ze naar zijn hand en geeft er zijn persoonlijke toets aan.

  • Titel: Bakken met Roger van Damme
  • Uitvoering: Hard Cover
  • ISBN: 978-90-5916799-5
  • Pagina's: 192
  • Fotografie: Frank Croes
  • Redacteur: Marc Declercq
Lees meer over Bakken met Roger van Damme

Inspiratie & blog