Broodpudding van rozijnenbrood

Broodpudding van rozijnenbrood
Een recept van Stephanie Bex
Zoals gezien in tv-programma Vollen Bak

Met dank aan

Hoeveelheid Ingrediënt
Voor het rozijnenbrood
500 gr Aveve mix voor luxebrood
4 gr droge gist
250 ml koud water
40 gr boter
3 gr zout
250 gr rozijnen
Voor de broodpudding:
3 eieren
2 el suiker
50 ml lauwwarme melk
150 ml lauwwarme volle room
0,5 tl kaneel
2 el geroosterde amandelschilfers
2 el fijngehakte witte chocolade
Recept afdrukken

Bereiden:

Begin met het maken van het rozijnenbrood. Zet de rozijnen onder in warm water en laat ze 30 minuten weken. Giet ze vervolgens af en dep ze droog met keukenpapier.

Doe vervolgens alle ingrediënten voor het rozijnenbrood in de broodmachine, maar vermijd rechtstreeks contact tussen gist en zout. Selecteer het programma en bak het brood goudbruin. 

Laat het brood afkoelen en maak er vervolgens de broodpudding mee. 

Neem een ovenschaal en vet deze in met een laagje boter. Snijd 225 gram van het rozijnenbrood in blokjes van +- 2,5 cm. Verdeel ze over de ovenschaal.

Meng in een kom de eieren, de suiker, de melk, de room en een snuifje kaneel. Giet het mengsel over de stukjes brood en zorg ervoor dat alle stukjes brood wat van het mengsel opgenomen hebben. Bestrooi met de witte chocolade en de amandelschilfers. Plaats de ovenschaal vervolgens 30 minuten in de oven tot de broodpudding mooi stevig is geworden en het brood bovenaan mooi goudbruin. 

Snijd de broodpudding in stukken en serveer lauwwarm. 

Tip: heb je geen broodmachine? Op de verpakking vind je ook het recept hoe je dit brood zonder broodmachine kan bereiden.