Black boobies

Black boobies
Een recept van njam! chef Dominique Persoone
Ook in njam! boek SHOCK-O-LATIER
Hoeveelheid Ingrediënt
150 g poedersuiker
200 g gezouten boter
2 eierdooiers
1 ei
400 g patisseriebloem
285 g kristalsuiker
50 g glucose
11,5 cl water
7 g gelatineblaadjes
300 g melkchocolade
0,5 vanillestokje, het merg
100 g eiwit
1 scheutje azijn
Recept afdrukken

Bereiden:

Roer de poedersuiker en de boter tot een gladde massa. Meng er de dooiers en het ei door. Zeef er de bloem bij en kneed deze zo kort mogelijk door het deeg. Zo blijft het deeg heel krokant na het afbakken. Trek plasticfolie over de kom. Zet de kom in de koelkast en laat minstens 1 uur rusten.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg daarna dun uit tot een dikte van 3 mm. Steek met een ronde vorm van 4 cm doorsnede rondjes uit het deeg. Leg deze op een bakplaat die je met bakpapier hebt bedekt.

Zet de bakplaat in de warme oven en bak 10 minuten tot de koekjes goudkleurig zijn. Laat ze afkoelen.

Kook de kristalsuiker, glucose, het water en de vanillezaadjes op tot 115 °C. Week de gelatineblaadjes in koud water. Ontvet een kom van de keukenrobot met azijn. Wrijf goed droog.

Klop er het eiwit in stijf. Giet er langzaam de warme suikersiroop bij en blijf kloppen. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en voeg deze bij het warme eierbeslag. Blijf kloppen op een lage stand tot de massa afkoelt.

Vul een spuitzak met de marshmallow en spuit een hoopje op elk koekje. Laat minstens 2 uur afkoelen.

Werk af:

Breng de chocolade op temperatuur. Neem elk koekje onderaan vast met een vork en dompel het in de chocolade. Leg ze op een bakpapier en laat de chocolade uitharden.

Beoordeling