Bistecca Fiorentina Con Fagioli

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Njamma Mia!
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 stukken bistecca fiorentina (T bone steak)
200 g cannellinibonen
10 aardappelen (Charlotte)
1 handvol rucola
1 teentje knoflook
1 scheutje olijfolie
1 handvol geschaafde Parmezaanse kaas
50 g rozemarijn
50 g salie
50 g zeezout
naar smaak peper - zout

Bereiden:

Kook de cannellini bonen in heet water. Rits de rozemarijnnaaldjes af, hak fijn met de salieblaadjes. Meng de kruiden met het zeezout en strijk het vlees hiermee in. Maal er verse peper over en besprenkel met een scheut olijfolie.

Schroei het vlees op de grill licht roze. Versnijd de aardappeltjes in partjes. Leg ze in de olijfolie en besprenkel met het zoutmengsel. Bak ca. 10 min. op 200°C.

Verwijder de filet en entrecote van elkaar. Snijd het vlees in repen en verdeel over een ovenschaal. Bestrooi opnieuw met het zoutmengsel. Plaats de vleesrepen terug op de grill. Voeg het knoop toe (het been tussen de filet en entrecote).

Giet de boontjes af, bak ze in olijfolie met een geplet teentje knoflook, fijngehakte salie en rozemarijn. Strooi er versgemalen peper en zout over. Serveer eventueel met Parmezaanse kaas en rucola.

Serveren:

Vul een vormpje met de cannellini, duw goed aan. Verwijder de vorm. Leg 2 stuks filet en 2 stuks entrecote op het bord. Werk af met de ovenaardappeltjes en besprenkel met wat olijfolie, grofgemalen peper en een snuifje van het zoutmengsel. Serveer met een takje rozemarijn.

 

Wijnsuggestie:

Rosso di montalcino gianni brunelli - is zeer fruitig en zacht

Uit het boek "Njamma Mia!"

Bij La Botte houden ze allemaal zielsveel van Italië. Is het geen prachtig land? De landschappen en kunstschatten kunnen ze niet naar België halen. De echte Italiaanse keuken wel. Haar magie? Met drie, vier simpele ingrediënten creëer je al een rijk bord. Maar de formule werkt alleen met de beste producten. 

Op njam! heeft Peppe voor jullie de specialiteiten van twintig Italiaanse regio’s klaargemaakt. Maar de reis van Njamma Mia! is nog niet afgelopen! Hij nodigt jullie opnieuw uit in het mooiste land ter wereld. Hij vertrekt in Sicilië, waar zijn familie vandaan komt, en hij eindigt aan de voet van de Alpen. Zijn broer Gaspare reist mee en stelt bij elk streekgerecht zijn favoriete streekwijn voor.

  • Titel: Njamma Mia!
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-695-0
  • Pagina's: 208
  • Fotografie: Roos Mestdagh
Lees meer over Njamma Mia!

Inspiratie & blog