Bistecca Fiorentina Con Fagioli

Bistecca Fiorentina Con Fagioli
Een recept van njam! chef Peppe Giacomazza
Ook in njam! boek Njamma Mia!
Zoals gezien in tv-programma Njamma Mia!
Hoeveelheid Ingrediënt
4 stukken bistecca fiorentina (T bone steak)
200 g cannellinibonen
10 aardappelen (Charlotte)
1 handvol rucola
1 teentje knoflook
1 scheutje olijfolie
1 handvol geschaafde Parmezaanse kaas
50 g rozemarijn
50 g salie
50 g zeezout
naar smaak peper - zout
Recept afdrukken

Bereiden:

Kook de cannellini bonen in heet water. Rits de rozemarijnnaaldjes af, hak fijn met de salieblaadjes. Meng de kruiden met het zeezout en strijk het vlees hiermee in. Maal er verse peper over en besprenkel met een scheut olijfolie.

Schroei het vlees op de grill licht roze. Versnijd de aardappeltjes in partjes. Leg ze in de olijfolie en besprenkel met het zoutmengsel. Bak ca. 10 min. op 200°C.

Verwijder de filet en entrecote van elkaar. Snijd het vlees in repen en verdeel over een ovenschaal. Bestrooi opnieuw met het zoutmengsel. Plaats de vleesrepen terug op de grill. Voeg het knoop toe (het been tussen de filet en entrecote).

Giet de boontjes af, bak ze in olijfolie met een geplet teentje knoflook, fijngehakte salie en rozemarijn. Strooi er versgemalen peper en zout over. Serveer eventueel met Parmezaanse kaas en rucola.

Serveren:

Vul een vormpje met de cannellini, duw goed aan. Verwijder de vorm. Leg 2 stuks filet en 2 stuks entrecote op het bord. Werk af met de ovenaardappeltjes en besprenkel met wat olijfolie, grofgemalen peper en een snuifje van het zoutmengsel. Serveer met een takje rozemarijn.

 

Wijnsuggestie:

Rosso di montalcino gianni brunelli - is zeer fruitig en zacht

Beoordeling