Auberginerolletjes met halloumi en tomaat

Auberginerolletjes met halloumi en tomaat
Een recept van Jeroen De Pauw
Zoals gezien in tv-programma Winters grillen

Met dank aan

Hoeveelheid Ingrediënt
2 aubergines
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje look, geplet
10 kerstomaatjes, in vieren gesneden
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
1 plak halloumi
grof zout - peper
olijfolie
Recept afdrukken

Serveren:

Snijd de aubergines in lange plakken van +- 1 cm dikte. Leg ze in een grote schaal en bestrooi ze royaal met grof zout. Leg ietwat van gewicht (bv een kookpot) bovenop de aubergines en zet ze een kwartiertje in de koelkast. Het zout gaat het vocht van de aubergines nu absorberen.

Neem een steelpannetje en doe daarin een flinke scheut olijfolie. Verhit het pannetje op de barbecue. Doe er vervolgens de fijngesneden ui, de geperste look, de stukjes kerstomaat, een takje tijm en een takje rozemarijn in. Laat de kerstomaatjes zachtjes smelten. Breng extra op smaak met peper en zout.

Spoel nu de aubergineplakken af onder koud, stromend water. Dep ze daarna droog tussen een keukenhanddoek. Kruid de plakken opnieuw met peper en zout en besmeer ze met een laagje olijfolie. Grill de aubergineplakken vervolgens enkele minuutjes op de barbecue.

Snijd de halloumi in balkjes. Haal de aubergineplakken van de barbecue en rol in elke plak een balkje halloumi. Leg de auberginerolletjes opnieuw op de barbecue en grill ze tot ze volledig gaar zijn en de halloumi licht gesmolten is.

Serveren:

Leg de auberginerolletjes op een bordje. Lepel de gesmolten kerstomaatjes er over. Werk af met verse kruiden zoals tijm en basilicum.

Beoordeling