Aubergine toastjes met vegan feta en granaatappelpitjes

Een recept van Lenna Omrani
Foto: Lenna Omrani ©

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Ingrediënten

toastje toastjes Even geduld...
2 grote aubergines
1 tl lookpoeder
1 tl komijnpoeder
100 g vegan feta
2 handjes verse munt
2 handjes verse peterselie

Bereiden:

Was de aubergines en droog ze met een schone theedoek. Snijd de aubergines in plakken. Leg wat keukenpapier op 2 borden en leg de plakken aubergine erop. Verdeel wat zout over de bovenkant van de aubergines en laat ze zo 20 minuten liggen. Draai na 20 minuten de plakken om en verdeel wat zout, dit keer op de andere kant. Laat de plakken nogmaals 20 minuten liggen.

Zet de BBQ aan of zet een grillpan op het vuur. Besmeer de plakken aubergines aan beide kanten met olijfolie en verdeel er ook de komijnpoeder, lookpoeder en zwarte peper over. Leg de aubergine op de BBQ of in de grillpan en grill de plakken 3-4 minuten per kant. Herhaal dit tot alle plakken aubergine gegrilld zijn en leg ze op een schaal.

Snijd de granaatappel open en haal de pitjes eruit. Kruimel de vegan feta fijn met je handen en doe het in een schaaltje. Hak als laatste de verse munt en verse peterselie fijn.

Verdeel de vegan feta, granaatappelpitjes en fijngehakte kruiden over de aubergine ‘toastjes’ en breng eventueel op smaak met een beetje citroensap.

Serveer de aubergine toastjes als borrelhapje. 

Inspiratie & blog