Aubergine met caponata en stracciatella

Foto: Isabelle Bucx ©

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
70 gr tomatenpuree
2 flinke el wittewijnazijn
1 el suiker
2 sjalotjes
1 stengel bleekselderij
30 gr pijnboompitten
2 el kappertjes
200 gr tomatenpulp
5 gr basilicum
peper - zout - chilivlokken

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 .C. Snijd 1 aubergine in kleine blokjes. Snijd de 2 andere aubergines in de lengte doormidden. Verdeel eerst de kleine blokjes aubergine over een bakplaat. Voeg extra vergine olijfolie, peper en zout toe. Schuif in de oven en rooster de blokjes 30 minuten.

Meng de tomatenpuree met de azijn en de suiker. Snijd de sjalotjes, bleekselderij en paprika in blokjes. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Voeg de uien, paprika en bleekselderij toe. Voeg wat peper, zout en chilivlokken toe en bak dit 5-7 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door elkaar. Haal de aubergineblokjes uit de oven en voeg toe aan de pan. Draai de oven niet uit: leg nu de 4 halve aubergines op de bakplaat. Snijd de helften op het snijvlak kruislings in, besprenkel met olijfolie, peper en zout en zet weer 30 minuten in de oven.

Schep de aubergineblokjes goed door het groentemengsel. Voeg vervolgens de kappertjes, de tomatenpulp en de geroosterde pijnboompitten toe. Laat 10 minuten sudderen op laag vuur. Draai vervolgens het vuur uit en laat de caponata een beetje afkoelen.

Serveren:

Haal de halve aubergines uit de oven. Vul ze met de caponata. Top af met de stracciatella,

Inspiratie & blog