Açai panna cotta

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
400 ml amandeldrink (of andere plantaardige melk)
200 gr (diepvries)frambozen
100 ml haverroom (of sojaroom)
2 gr agar agar
2 tl vanille-extract
1 tl açaipoeder
0,5 limoen
granola
passievrucht
pitaya
stervrucht

Voor deze veganistische panna cotta maken we gebruik van agar agar en plantaardige melk. Het açaipoeder – vind je bij de superfoods – geeft je nog wat extra antioxidanten mee. Heerlijk in combinatie met tropisch fruit.

Bereiden:

Doe de amandeldrink en de rode vruchten in een blender en mix tot een glad geheel. Giet deze frambozen-amandeldrink in een kookpot, samen met de haverroom en de agar agar. Klop de agar agar even onder het geheel, zodat er geen brokjes zijn. Zet het vuur op en laat enkele minuten doorkoken. 

Haal de pot van het vuur en voeg nu de ahornsiroop, het vanille-extract, het açaipoeder en het sap van de halve limoen toe. Meng goed onder het geheel. 

Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Giet dan in vormpjes of glazen en zet minstens 4 uur in de koelkast. 

Haal vlak voor het serveren de panna cotta uit de vormpjes door ze om te draaien op het bord en versier met je favoriete toppings.

Uit het boek "Meer gezonde goesting"

'Meer Gezonde Goesting' is het tweede kookboek van blogster, foodie en njam!-gezicht Steffi Vertriest. Dankzij de vele overweldigende reacties op het tv-programma en het gelijknamige boek 'De Gezonde Goesting' stond Steffi te trappelen van ongeduld om opnieuw haar beste, gezondste en lekkerste recepten te bundelen.

Met de recepten in 'Meer Gezonde Goesting' slaagt Steffi, en dus nu ook jij, er in om de dag rond gezond te eten: van ontbijt tot feestelijke hapjes en heeft ze nu extra aandacht voor kidsproof gerechten. Dit alles aangevuld met tips en weetjes om die gezonde levensstijl makkelijk te maken en vol te houden! Steffi's tweede boek is nu verkrijgbaar!

Lees meer over Meer gezonde goesting

Inspiratie & blog