Aardbeienmousse met aardbeiencoulis

Een recept van Roger van Damme

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
35 g koud water
280 g aardbeienpuree
1 limoen, het sap
60 g poedersuiker
150 g mascarpone
175 g room, lobbig opgeklopt
10 g water
25 g water
25 g suiker
200 g aardbeienpuree
1 reep witte chocolade
anansaardbeitjes

Bereiden:

Aardbeienmousse:

Meng het gelatinepoeder met 35 g koud water en laat 20 minuten weken. Verwarm de helft van de aardbeienpuree en voeg de gelatinemassa toe. Meng de resterende helft met de overige ingrediënten, behalve de room, en meng tot een gladde massa. Voeg de toe, en roer glad. Spatel er de room onder in 3 delen. Vul een spuitzak met de mousse en vul een glaasje. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Aardbeiencoulis:

Meng het gelatinepoeder met 10 g koud water en laat 20 minuten weken. Breng 25 g water en de suiker aan de kook. Voeg de gelatinemassa toe en meng met een staafmixer door de aardbeienpuree. Vul een spuitflesje en zet minstens 2 uur in de koelkast. Spuit kleine dopjes aardbeiencoulis op de opgesteven aardbeienmousse.

Serveren:

Maak chocoladeschaafsel door de reep chocolade met een scherp mes af te schaven. Strooi wat van het chocoladeschaafsel over het gevulde glaasje. Werk verder af met enkele ananasaardbeitjes.

Uit het boek "Een Groot Gebaar"

"In dit boek geef ik al mijn geheimen prijs. Ik heb er mijn beste dessertborden van de afgelopen 20 jaar in verzameld, aangevuld met tal van nieuwe bereidingen. “Een groot gebaar” zou een antwoord moeten zijn op de vele vragen die ik in mijn carrière gekregen heb, vragen van hobbykoks én professionals. Daarom biedt dit boek voor elk niveau wat wils. Sommige dessertborden zijn een ware uitdaging en ze van A tot Z klaarmaken is wellicht eerder weggelegd voor de ervaren chefs, maar hobbykoks kunnen hier perfect een eigen creatie van maken met onderdelen van het recept. De schetsen naast de foto’s tonen hoe een dessertbord wordt opgebouwd. En voor alle dessertliefhebbers heb ik nog een extra “easy way” versie gemaakt: uit elk dessert haal ik een eenvoudige basisbereiding die ik in een glaasje presenteer. Ik hoop dat jullie dit gebaar appreciëren."

Lees meer over Een Groot Gebaar

Inspiratie & blog