Sportfood

Sporten is gezond! En als je dan ook nog eens gezond en juist eet, ben je helemaal goed bezig. Bovendien is sporten ook ‘in’. Denk maar aan het succes van The Antwerp 10 Miles of aan de vele amateurwielerwedstrijden die elk weekend worden georganiseerd. Maar wat moet je nu precies eten de dag voor die wedstrijd? Wat maak je klaar vlak na je werk voordat je de fitness induikt en is het nu echt zo dat topwielrenners vlak voor de wedstrijd bergen pannenkoeken naar binnen spelen? Een volwaardige voeding, wel of geen koolhydraten, gezond en ongezond vet: wat heb je wanneer nodig?

Dit zijn vaak gestelde vragen waarop topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck een antwoord weet. Stephanie is ervan overtuigd dat de juiste voeding bijdraagt tot de ultieme sportprestatie, zowel bij topsporters als bij amateurs. En ze spreekt met kennis van zaken, want ze werkt onder meer voor RSC Anderlecht, Greg Van Avermaet, Nafi Thiam, Jolien D’hoore, en tal van andere topatleten.

In Sportfood geven Stephanie en njam!-chef Michaël Vrijmoed antwoord op een vraag van een sportieve kijker. Bijvoorbeeld: Daan fietst elke zondagvoormiddag met zijn club 100 kilometer. Wat eet hij best als ontbijt en wat neemt hij mee, on the go? Stephanie vertelt ons welke ingrediënten de sporter nodig heeft en njam!-chef Michaël Vrijmoed interpreteert haar richtlijnen en stelt aan de hand daarvan een gerecht samen, dat hij samen met haar klaarmaakt. Michaël sport ook graag in zijn vrije tijd en ook zijn keuken leunt aan bij dit gegeven.


Dit zag je in het programma