Verse pasta in slechts 10 minuten met de Philips Pastamachine

Eenvoudig en zelf verse pasta maken in 10 minuten? Het kan, en wel met de Philips Pastamachine! Njam! trok naar de persconferentie van de Philips Pastamachine bij Peppe’s van njam!-chef Peppe Giacomazza en ging met de machine al een keertje aan de slag!  

De Philips Pastamaker is zeer eenvoudig in gebruik. Kies de gewenste hoeveelheid pasta (300 of 600 gram), voeg bovenaan bloem, water en optioneel een ei toe en vervolgens doet de machine zijn werk. Er wordt automatisch gemixt, gekneed en geperst. Na ongeveer drie minuten komt de eerste verse en smaakvolle pasta al tevoorschijn!

Pastamaker

Pastamaker

Njam!-chef en ambassadeur van de Philips Pastamachine Peppe Giacomazza is alvast laaiend enthousiast! “De kracht van dit toestel zit in het kneedmechanisme” aldus de chef, “ik zag nog nooit een toestel waarin het deeg zo krachtig en efficiënt gekneed werd, de pasta die door de machine gemaakt wordt is dan ook echt van topkwaliteit”.

Standaard worden er vier verschillende pastavormschijven geleverd bij de machine. Zo kan je niet alleen spaghetti maar ook penne, fettuccine en lasagne maken. Door andere bloem te gebruiken en verschillende ingrediënten toe te voegen zoals ei, kruiden, spinazie- of wortelsap, de mogelijkheden zijn oneindig, kan je steeds verschillende soorten pasta bereiden!

Pastamaker

Pastamaker

Bij de Philips Pastamachine worden er ook speciaal ontworpen schoonmaaktools geleverd waardoor het schoonmaken van het toestel heel eenvoudig is. Daarnaast zijn de losse onderdelen ook vaatwasser bestendig. In de opberglade van pastamachine kunnen de verschillende vormschijven en schoonmaaktools makkelijk en compact opgeborgen worden.

Peppe Giacomazza: “Er gaat niets boven zelfgemaakte Italiaanse pasta. Maar als je alles met de hand doet, gaat er veel tijd zitten in het mixen van de ingrediënten en het kneden van de pasta. Met de Philips Pastamachine heb je binnen 10 minuten verse pasta, klaar om te gebruiken voor je favoriete gerecht. En het mooie is dat je zelf bepaalt welke ingrediënten je erin stopt. Als chef vind ik het belangrijk om voortdurend te variëren met smaken en kleuren, zodat mijn gasten nooit verveeld raken. Met de Philips Pastamachine zet je elke keer weer een vers en verrassend resultaat op tafel."

Pastamaker

Onze conclusie? Zelf pasta maken was nog nooit zo eenvoudig! In slechts 10 minuten maakt de machine 300 gram perfecte pasta waarmee je vervolgens onmiddellijk aan de slag kan. Peppe serveerde ons de pasta met een simpele saus van kerstomaatjes en aubergine. Overheerlijk!

Voor meer info over de Philips Pastamachine kan je hier terecht. 

Lees ook...