Tomorrowland haalt internationale topchef Gaggan Anand naar Boom

Drie weekends lang geeft Gaggan Anand, de meest bekroonde chef in Azië wiens restaurant in Bangkok gedurende vier opeenvolgende jaren verkozen werd tot ‘Beste Aziatische Restaurant’ in de prestigieuze ranglijst ‘World’s 50 Best, het beste van zichzelf in het Tomorrowland Restaurant. Zijn missie? Alle gasten een 16-gangen-durende culinaire belevenis om nooit meer te vergeten schenken. Njam!-foodies Stephanie Bex en Joren Loockx brachten de chef een bezoekje tijdens “de service” in het Tomorrowland Restaurant en stelden hem enkele vragen! 

Chef, in de Netflix documentaire Chefs Table vertelde je over je liefde voor rockmuziek. Hier op Tomorrowland wordt een heel ander genrè gedraaid. Wat vind je daarvan? 

Gaggan Anand: “Ik ben een rocker in hart en nieren maar kan eigenlijk elke soort muziek appreciëren. Muziek verbindt mensen, net zoals eten dat doet. Het maakt je gelukkig. Ik kook in het Tomorrowland restaurant met uitzicht op de Mainstage. Ook de muziek is hier goed te horen. Afgelopen dagen ontdekte ik al dat hier een enorme variëteit aan stylen en gènres gedraaid wordt. Zo werd er gisteren Sweet Child of Mine geremixt op de Mainstage. Geweldig vind ik dat!”

Wat maakt dat jij en Tomorrowland een goede match zijn? Welk verhaal kunnen jullie samen vertellen? 

Gaggan Anand: “Eerst en vooral: Tomorrowland is crazy en dat ben ik ook! Ten tweede: hier op Tomorrowland draait alles om liefde, en bij mij is dat niet anders. Ik kook nog elke dag uit liefde. Voor mezelf, voor mijn team, voor familie en vrienden en uiteraard voor mijn gasten. Mensen die hier in mijn restaurant komen eten betalen €495 euro voor de full experience. €150 daarvan gaat naar de Tomorrowland Foundation. De stichting heeft tot doel kinderen en jongeren tussen de 4 en 21 jaar van over de hele wereld te ondersteunen. Kinderen die leven in ontwikkelingslanden of regio's in crisis, met ouders die bezig zijn met 'overleven' of met ongelijke kansen in het leven. Eén van de volgende projecten van de Tomorrowland Foundation richt zich op een school in Calcutta in India, de plek waar ik vandaan kom en die mij nauw aan het hart ligt. Een reden temeer waarom ik graag mijn schouders onder dit project zet.”

Kan je ons iets meer vertellen over de menu die je hier serveert in het Tomorrowland Restaurant? 

Gaggan Anand: “De gerechten die ik hier serveer komen veelal overeen of zijn geïnspireerd op gerechten die ik ook in mijn restaurant serveer. Zo maakte ik een nieuwe versie van mijn ‘Lick It Up’ gerecht. Bij dit bord krijg je geen bestek, bedoeling is echt dat je het van het bord oplikt. Wanneer we dit voorstellen aan onze gasten kijken ze wel even raar maar eens ze er aan beginnen vinden ze het fantastisch. Verder vinden mijn team en ik het ook heel belangrijk dat de sfeer goed zit tijdens de diners. We koken tussen de mensen en proberen daarmee echt een keuken-sfeer te creeëren. Het is voor mij ook een must om persoonlijk contact te hebben met mijn gasten om het verhaal bij mijn gerechten te kunnen vertellen. We werken bovendien ook met lokale ingrediënten. Afgelopen week ging ik bijvoorbeeld nog op ontdekking op de zaterdagmarkt in Antwerpen. Ik was op zoek naar verse vis, fruit, kruiden… en geraakte al snel aan de praat met heel wat gepassioneerde producenten. Love it!”

Wij zijn heel benieuwd wat jij zoal graag eet in je vrije tijd? 

"In mijn vrije tijd hou ik van simpele gerechten. Je zal me zelden in fancy restaurants terugvinden. Ik hou er echt van om kleine barretjes en lokale specialiteiten te ontdekken. Zo ook nu ik hier in België verblijf voor enkele weken. Ik ga op wandel en kom zo, heel toevallig, op heel wat fijne plekken terecht. Mijn koffie ’s ochtends drink ik bijvoorbeeld bij Georges Espresso Bar in Antwerpen en ontbijten doe ik bij Oats Day Long. De dagen dat ik niet in het Tormorrowland restaurant sta te koken de komende weken maak eten ik voor mijn team. Gewoon aan de slag gaan met pure producten, een beetje barbecueën en vooral plezier hebben. Dat is voor mij heel belangrijk."

Dankjewel Gaggan Anand voor je tijd! 

Lees ook...

s