Tips voor de perfecte zomertafel

De zomer is weer in aantocht dus beginnen wij al te verlangen naar zwoele avonden, lekkere barbecues, gezellige tuinfeestjes en zonnige aperitiefmomenten! En dat alles doen we het liefst met vrienden en familie aan een mooi gedecoreerde zomertafel. Dat een prachtig gedekte tafel het summum is van gastvrijheid moeten we je waarschijnlijk niet meer vertellen. De juiste sfeer en setting maakt een feestje onvergetelijk! Zin om ook zelf aan de slag te gaan? Graag delen we met jullie enkele tips om van jouw zomertafel een succes te maken!

Kies voor een thema

Kies voor je zomertafel een kleur of stijl uit die bijvoorbeeld past bij je persoonlijke stijl, je interieur, je tuin, de gerechten die je serveert of de gelegenheid waarvoor je een feestje organiseert. Serveer je bijvoorbeeld een volledige vismenu? Dan kan je je tafeldecoratie daar op afstemmen en kiezen voor een blauwe tafelrol, witte placemats en paarse decoratie-elementen. Nood aan inspiratie? Surf dan eens naar de website van AVA en ontdek het gigantische aanbod aan decoratiemateriaal!

Zorg voor een buffet

Door voor een buffet te kiezen bespaar je jezelf heel wat werk in de keuken op het moment dat je gasten er zijn (je kan immers veel op voorhand klaarmaken) en hoef je op het moment zelf niets van de gezelligheid te missen. Zorg voor een leuk gedecoreerd tafeltje waarop de gasten bijvoorbeeld hun eigen drankjes kunnen inschenken, aperitiefhapjes kunnen nemen en zelf de klaargemaakte gerechten kunnen opscheppen.

Maak het gezellig

Tover wanneer het begint te schemeren enkele kaarsjes op tafel voor extra gezelligheid! Ook de tuin kan je prachtig verlichten met behulp van fakkels en tuinkaarsen. Tip: Met citronellakaarsen maak je het niet enkel gezellig maar hou je ook nog eens de muggen op afstand. Win-win!

Versiering rond de tafel


Niet alleen op maar ook rond de tafel kan je feestversiering voorzien om het gezellig te maken. Denk maar aan honinggraatballen, lampionnen of ballonnen die je kan ophangen in de tuin. Zo breid je je feestsetting uit en vormt alles een mooi geheel. Bij AVA heb je keuze uit eindeloos veel soorten en kleuren!

Vouw je servetten op een originele manier


Een leuk gevouwen servet is ongetwijfeld dé eye-catcher van elke feesttafel. Een paradijsvogel, een palmboom of een bloemetje, het kan allemaal! Op de website van AVA vind je eenvoudige stappenplannen om aan de slag te gaan. Tip: probeer het vouwen zeker op voorhand al eens een keertje, oefening baart kunst!

Gebruik duurzame, onbreekbare glazen

Onbreekbare glazen zijn superhandig bij buitenfeestjes. Qua vorm zie je geen verschil met traditioneel glaswerk maar deze lichtgewicht water- en wijnglazen zijn onbreekbaar en herbruikbaar. Ideaal dus voor een feest met veel kinderen in de buurt, aan het strand of tijdens een picknick. Na het feest kunnen deze glazen in de vaatwasser. 

Maak het persoonlijk

Zorg voor een persoonlijke touch op je tafel. Denk bijvoorbeeld aan een handgeschreven menu of leuke naamkaartjes zodat alle gasten meteen hun plaats vinden aan tafel. Verder is het ook altijd leuk om een klein aandenken mee naar huis te geven. Iets zelfgemaakt of een klein decoratief item, een blijvende herinnering aan een geslaagde avond. Wij vonden bij AVA leuke glazen potjes die we vulden met snoepjes. Schattig toch?

WIN WIN WIN

Wil jij ook zelf aan de slag gaan? Njam! schenkt in samenwerking met AVA 10 shoppingbags weg met een assortiment voor een zomers feestje. Doe hier mee met onze wedstrijd.

Zin om nog meer zomerse inspiratie op te doen? Kijk dan elke zaterdag naar een nieuwe aflevering van De Zomertafel op njam!.