Smaakmeesters: ongeremd genieten bij 114 Antwerpse horeca- en speciaalzaken

Ook dit jaar staan de Antwerpse horeca- en speciaalzaken weer klaar voor het culinaire event ‘Smaakmeesters’. Vanaf 6 tot en met 31 oktober zullen maar liefst 114 Smaakmeesters deelnemen en bezoekers laten proeven van hun ambacht. Elk van hen koos een eigen Smaakmeesterssuggestie waarbij het verhaal van hun vakmanschap wordt verteld. Benieuwd? Kom dan zeker en vast een kijkje nemen tijdens het openingsweekend op zaterdag 6 en zondag 7 oktober. Doorheen de Antwerpse binnenstad is er dan heel wat te beleven. Wij vertellen jullie graag wat en waar!

Proevertjes en kookworkshops tijdens het openingsweekend 

Het openingsweekend van Smaakmeesters vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 oktober van 12u tot 18u. De deelnemende horeca- en speciaalzaken serveren dan proevertjes in hun zaak voor 3, 5 of 8 euro en een tiental Smaakmeesters zullen kookworkshops geven op de Groenplaats. De Groenplaats is tevens het infopunt voor ‘Smaakmeesters’, dat opnieuw plaatsvindt in het historisch centrum, op het Eilandje en op het Zuid.

Wat staat er op het programma tijdens het openingsweekend?

Er valt heel wat te beleven tijdens het culinaire openingsweekend. Op de Groenplaats kunnen bezoekers leren hoe ze een aardappel laten swingen bij DJ Frietmachine en op de Vrijdagmarkt vindt er een kruidenmarkt plaats en brengt de Smaakverhalenmeester culinaire verhalen en sappige weetjes. Ook op het Eilandje zullen de Smaakmeesters in de schaduw van het MAS aan de slag gaan. De vergeten groenten en eetbare bloemetjes zullen daar in de kijker worden gezet, klaar om ontdekt te worden door het grote publiek. Aan de andere kant van Antwerpen op het Zuid zal KRAAKVERS plaatsvinden. Dit is een gezellig marktje waarbij boeren, artisanale en lokale producten in de kijker worden gezet.

Daarnaast zijn er ook heel wat culinaire activiteiten voor kinderen. Samen met hun ouders kunnen ze een slagerij zonder vlees bezoeken of zelf hun eigen sapje trappen.

Om vlot naar alle Smaakmeesters in de drie zones te geraken is er gratis vervoer voorzien in de vorm van een toeristentram, een elektrische tuktuk en fietstaxi’s.

Nog een extraatje voor wie wil: tijdens ‘Smaakmeesters’ zal je met een bon uit de brochure een gratis bezoek aan de expo’s ‘Antwerpen à la carte’ in het MAS en ‘Cokeryen’ in het Snijders&Rockoxhuis kunnen brengen.

Een hele maand culinair genieten

Ook na het openingsweekend van ‘Smaakmeesters’ loont het nog de moeite om af te zakken naar Antwerpen. Nog de hele maand oktober kunnen bezoekers geselecteerde Smaakmeesterssuggesties proeven in de deelnemende horeca- en speciaalzaken. Ook zullen er inspirerende culinaire wandelingen plaatsvinden langs verschillende Smaakmeesters. Alle praktische info daarover is te vinden op www.smaakmeesters.be.

Praktische info

De 114 horeca- en speciaalzaken die dit jaar deelnemen aan ‘Smaakmeesters’ zijn zowel brasseries en restaurants, koffiebars, wijn-, cocktail- en jeneverbars als bakkers en patissiers, chocolatiers, ijssalons en tearooms, slagers, traiteurs en andere speciaalzaken.

Voor alle praktische informatie over het programma, de deelnemers, culinaire wandelingen en festivals verwijzen we graag naar www.smaakmeesters.be. Ook op het infopunt aan de Groenplaats zullen brochures beschikbaar zijn waar alle informatie terug te vinden is.

Reacties

  • Wees de eerste om te reageren