Roger van Damme onthult zoete zonden uit 20 jaar Het Gebaar in nieuw boek en dessertenprogramma

Nieuw op njam! Zoete Zonde, het kersverse dessertenprogramma van Roger van Damme! Vanaf 20 augustus elke woensdag om 20u40 en elke donderdag om 21u35 op njam!

Zoete Zonde Roger van Damme

In Zoete Zonde maakt Roger van Damme telkens een gekend en 'basic' dessert klaar, dat hij daarna een upgrade geeft naar een dessertenbord van wereldklasse. Éen zoete zonde per dag, houdt de dokter van je af. Dat is ook de leuze van onze dessertenkoning Roger van Damme!

In de eerste aflevering maakt Roger een Van Dammen. Naast een leuke woordspeling, is dit dessert ook eentje om duimen, vingers én lippen van af te likken. Eerst maakt hij een panna cotta die hij nadien een upgrade geeft naar een goddelijk dessertenbord: een bijzonder smaakvol damspel.

In de volgende afleveringen ontdek je onder meer hoe Roger een ‘easy way’ en upgrade maakt van de klassieker Crêpes Suzette. Maar ook hoe hij de zoete zondaars onder ons doet blozen met zijn Cherry Chapel, op basis van de kers. Als je zondigt moet je ook offers brengen en dat doet hij met zijn Red Sacrifice, waar hij als variant eerst een eenvoudige, overheerlijke aardbeienmousse van maakt. Hij toont je hoe hij van een brownie een waar altaarstuk maakt dat hij het 11de gebod doopt. Maar je komt ook te weten wat het recept is van zijn welbefaamde Celebration op basis van een coulis van framboos, frambozen- en cassismousse en een suikerbal.

Voor Zoete Zonde, ruilt Roger van Damme zijn restaurant Het Gebaar tijdelijk in voor een kerk. De ideale locatie om eens goed te zondigen, zo dacht hij. Deze opmerkelijke locatie is Woonkerkxl in Utrecht. 

Maar Roger en zijn vrouw Cindy blikken niet alleen met Zoete Zonde terug op 20 jaar Het Gebaar. Ze onthullen binnenkort Rogers 20 beste dessertborden uit 20 jaar Het Gebaar in zijn nieuw boek ‘Een groot gebaar’, vanaf 10 september verkrijgbaar.  

Zomerfruit

In zijn gloednieuw dessertenboek onthult Roger van Damme ál zijn zoete zonden. 'Een groot gebaar' is een verzameling van de beste dessertborden uit 20 jaar Het Gebaar, aangevuld met tal van nieuwe creaties. Met The Easy Way voor de beginners, maar ook handige schetsen en een duidelijk stappenplan voor een goddelijk dessertbord voor de durvers. Met onder meer de varianten van de recepten van Zoet Zonde.

Roger van Damme: “Een groot gebaar” zou een antwoord moeten zijn op de vele vragen die ik in mijn carrière gekregen heb, vragen van hobbykoks én professionals. Daarom biedt dit boek voor elk niveau wat wils. Sommige dessertborden zijn een ware uitdaging en ze van A tot Z klaarmaken is wellicht eerder weggelegd voor de ervaren chefs, maar hobbykoks kunnen hier perfect een eigen creatie van maken met onderdelen van het recept. De schetsen naast de foto’s tonen hoe een dessertbord wordt opgebouwd. En voor alle dessertliefhebbers heb ik  nog een extra “easy way” versie gemaakt: uit elk dessert haal ik een eenvoudige basisbereiding die ik in een glaasje presenteer. Ook al is dit een “best of” uit 20 jaar Het Gebaar, het sluit zeker geen hoofdstuk af en hopelijk kan ik gauw aan het vervolg beginnen!”

Lees ook...