Ontdek het Chocoladesalon van 14 tot 16 februari in Brussel

Ben jij een op-en-top chocoladelover? Dan hebben wij voor jou het ultieme uitstapje gevonden! Van 14 tot 16 februari 2020 verwelkomt onze Belgische hoofdstad namelijk de zevende editie van het Chocoladesalon, hét walhalla voor chocoladeliefhebbers. Drie dagen lang komen meer dan 100 chocolatiers, confiseurs, bean to bar-kenner, cacaoproducerende landen en banketbakkers samen om de Belgische chocolade te vieren in al zijn vormen. Verwacht je aan een boeiende reis doorheen de magische wereld van de chocolade en de cacao die al je zintuigen op scherp zal zetten! Graag geven we al een voorsmaakje van wat er zoal te beleven valt op het Chocoladesalon dit jaar dat een hulde brengt aan de creativiteit en de passie van de hele stiel. 

Masterclasses en workshops

De grootste Belgische chefs en meester-chocolatiers onthullen hun tongstrelende, verrassende chocoladerecepten tijdens de Pastry Show elke dag van 11 tot 18u. Verder kan je ook zelf de handen uit de mouwen steken tijdens tijdens workshops voor volwassenen én kinderen. 

Lezingen voor het grote publiek

Hoe meer u over chocolade weet, hoe beter u hem kunt beoordelen. Dat is het credo van het Chocoladesalon! Op het podium van de Cacao Show geven kenners en ervaren liefhebbers leerrijke voordrachten over alle subtiliteiten van cacao en chocolade.

Modeshow met chocoladejurken

Tijdens het défilé showen modellen een tiental spectaculaire jurken uit chocolade, die er niet alleen glamoureus en schitterend, maar ook buitengewoon lekker uitzien. Ze zijn het werk van duo’s chocolatiers-designers. De creaties worden in avant-première getoond op de openingsavond (donderdag 13 februari). Verder is er een dagelijkse modeshow om 17u.

De duo’s chocolatiers-designers voor de modeshow van 2020:

  • Belcolade & Baby Ndaya Arrion, Haute École Francisco Ferrer
  • Belcolade & Camila Banegas Espada, Haute École Francisco Ferrer
  • Institut Émile Gryzon & Institut Bischoffsheim
  • La Cucina delle Zie & Débora Velasquez
  • Laurent Gerbaud & Patou Saint Germain
  • Leonidas (meester-chocolatier Daniel Stallaert)
  • Millésime Chocolat & Giovanni Biasiolo
  • Valentino Chocolatier & Sixtine Anne de Molina
  • Valrhona & Max Grogna, Haute École Francisco Ferrer
  • Van Dender & Melissa Martin Ciudad

Happenings

Het museum Choco-Story Brussels biedt u een onvergetelijke ervaring: aan de hand van een virtualrealityheadset kunt u een virtuele wandeling maken op een cacaoplantage aan de andere kant van de wereld.  

WIN WIN WIN

Zin om Valentijn te vieren op het Chocoladesalon in Brussel van 14 tot 16 februari en er je liefde te verklaren voor deze hemelse lekkernij? Dan hebben wij goed nieuws want in samenwerking met het Chocoladesalon mogen wij 15 duotickets weggeven. Waag hier snel je kans!  

Praktische info

Chocoladesalon 2020

Tour & Taxis – Sheds 3 en 4
 Havenlaan 86c / 1000 Brussel

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 februari 2020
Open van 10 tot 19u op vrijdag en zaterdag / van 10 tot 18u op zondag
Openingsavond: donderdag 13 februari vanaf 19u

Voor meer info, bezoek brussels.salon-du-chocolat.com.