Ontdek culinair Antwerpen tijdens Smaakmeesters

Van zaterdag 5 tot en met vrijdag 18 oktober organiseert de stad Antwerpen in samenwerking met gepassioneerde horecaondernemers de vijfde editie van het culinaire festival ‘Smaakmeesters’. Twee weken lang kunnen Antwerpenaars en bezoekers genieten van lekker eten en drinken in de deelnemende zaken en er de Smaakmeesterssuggesties ontdekken. Njam!-redactrice Stephanie kreeg alvast een voorsmaakje van al het lekkers dat Antwerpen te bieden heeft tijdens een heuse 'Topgastronomie op wielen' – powered by Sir Anthony Van Dijck. Lees hier haar verslag!

Zaterdag 5 oktober, 14u, tijd om op de tram te stappen! Ik word verwelkomd door ‘Beroepsantwerpenaar’ Tanguy Ottomer en chef Jöran De Backer van restaurant Sir Anthony Van Dijck. Samen met hen zal ik vandaag een ritje door de stad maken op een prachtige oude tram van 1961. Bij het vertrek worden we alvast getrakteerd op een Bolleke De Koninck en het verhaal rond het onstaan van de naam ‘Antwerpen Koekenstad’. Het komende uur hangt heel de tram aan de lippen van stadsgids Tanguy die de stad door en door kent en zorgt Jöran voor bijpassende hapjes. Een zelfgemaakt TUC-koekje, een rolletje filet d’Anvers, mousse van mokatinesnoepjes en een crème van ganzenlever met een gelei van Triple d’Anvers passeren de revue. Afsluiten doen we met het prachtige verhaal achter de likeur Elixer d’Anvers en een bijpassend dessertje: rijstpap met een laagje Elixer. Heerlijk om op deze manier Antwerpen te ontdekken.

Zin om zelf ook culinair Antwerpen te ontdekken? Nog tot 18 oktober kan je genieten van Smaakmeesterssuggesties bij 128 horeca- en speciaalzaken die je met plezier laten proeven van hun gastronomisch vakmanschap. Daarnaast vinden er drie cocktailavonden plaats (donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober) telkens bij een andere Smaakmeester en in het weekend van 12 en 13 oktober organiseert Culinaire Wandelingen vzw ook wandelingen met gids langs verschillende Smaakmeesters.

Het volledige programma van het culinaire festival, de deelnemers per categorie en hun Smaakmeesterssuggesties zijn te vinden op www.smaakmeesters.be. Wie de heerlijke gerechten van Jöran De Backer wil ontdekken, kan meer info vinden op de site van Sir Anthony Van Dijck https://www.siranthonyvandijck.be

Beoordeling