Njam!-chef Thierry Theys is Chef van het Jaar bij Gault&Millau!

Vandaag werd de nieuwe Gault&Millau gids editie 2022 voorgesteld. Dat gebeurde gezien de huidige coronamaatregelen terug digitaal, maar daarom niet minder feestelijk. Ook bij njam! hebben we reden om feest te vieren, want onze njam!-chef Thierry Theys werd bekroond tot Chef van het Jaar. Deze prestigieuze titel gaat enkel naar de allerbeste Belgische chefs die al jaren aan de top staan. 

“Met zijn zin voor nuances - what’s in a name -, contrasten uitgewerkt in evenwichtig gedoseerde details en scherp getekende bordspiegels, bereikte deze chef in 2021 nieuwe hoogtes. Zijn keuken heeft een signatuur die het hele traject van aperitiefhapjes tot zoets bij de koffie karakteriseert en daardoor de gasten verwent met tal van leuke vondsten vol zintuiglijke prikkels.” aldus de redactie van Gault&Millau. “Geen enkel detail ontbreekt: van het luxueuze interieur tot de brood- en boterselectie”, zo voegt CEO Marc Declerck nog toe.

Het is duidelijk: de restaurantgids is lovend over Thierry Theys en zijn restaurant Nuance. Thierry is dan ook een opmerkelijk culinair talent. Hij werd geboren in 1984 en kreeg het koken met de paplepel mee. Van zijn grootmoeder leerde hij de kneepjes van het bakken en op zijn veertiende trok hij naar de hotelschool in Koksijde. Na zijn opleiding deed hij ervaring op in gerenommeerde restaurants zoals Beluga in Maastricht en Bar et Boeuf van Alain Ducasse in Monaco. 

In 2008 opende hij samen met zijn vrouw Sofie zijn eigen restaurant in een voormalig bankkantoor in Duffel. Slechts twee jaar na de opening werd Thierry uitgeroepen tot Jonge chef van het jaar in de Gault&Millau gids. Dit jaar is het dus tijd voor de volgende titel, die van Chef van het Jaar. Hij behoudt daarbij zijn topscore van 18 punten op 20. Ook bij Michelin scoort de njam!-chef trouwens opmerkelijk: in 2010 ontving Thierry een eerste ster en het jaar nadien al een tweede. Thierry was daarmee een van de jongste chefs ooit die deze erkenning mocht ontvangen. Of Thierry gaat zweven door al dit succes? Neen hoor, verre van zelfs. Elke dag opnieuw motiveert hij zichzelf en zijn team om opnieuw het onderste uit de kan te halen.

Thierry’s kookstijl is gebaseerd op een klassieke basis en producten van de beste kwaliteit krijgen de hoofdrol. Zijn keuken is arbeidsintensief en de chef gebruikt graag Aziatische en wereldse invloeden. Zo zit er in het huidige menu een voorgerecht van Hamachi met yuzu koshu, zeesla & wasabi, en een dessert rond Kibosho koffie, argan & sesam. In zijn programma Nuances op njam!-TV doet Thierry de geheimen van zijn gerechten uit de doeken, zodat de geoefende hobbykoks ook thuis aan de slag kunnen. Het restaurant van Thierry en Sofie werd recent nog uitgebreid en kreeg een nieuw interieur. Dat is uiterst smaakvol, zeer luxueus en ruim. De menu’s kosten € 185 tot € 265 en er is ook een interessante lunchformule in drie gangen beschikbaar voor € 85.

Onder de njam!-chefs viel ook Michaël Vrijmoed in de prijzen: zijn restaurant Vrijmoed steeg naar 17.5 punten. De andere winnaars en de nieuwe scores kan je raadplegen via deze link. Gault&Millau lanceerde tijdens het digitaal evenement ook een gloednieuwe website, deze kan je ontdekken via www.gaultmillau.be

Meer informatie over Thierry en zijn restaurant kan je ontdekken op http://resto-nuance.be/ en https://njam.tv/chefs/thierry-theys

Proficiat, Thierry! 

Je kan Thierry's njam! programma 'Nuances' elke woensdag om 16u en elke donderdag om 23u30 bekijken op njam!

Lees ook...